Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ‘5. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu’, ‘İslam Dünyasında Gençlik ve Sivil Toplum’ temasıyla 28-29 Kasım tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek.

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri değerlendirmek ve uluslararası öğrencilerle ülkemizdeki öğrenciler arasındaki kültürel zenginliği geliştirerek ortak bilimsel çalışmalar sunmak amacıyla tertiplenen ‘5. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu’, 28 Kasım’da Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda başlayacak.

İlki 2014 yılında Bursa’da düzenlenen Uluslararası Öğrenci Sempozyumu’nun beşincisi, ‘İslam Dünyasında Gençlik ve Sivil Toplum’ başlığı altında gerçekleştirilecek.

İslam dünyasındaki gençlik faaliyetleri ve sivil toplumun konuşulacağı sempozyumda; İslam coğrafyası ve Türkiye’deki gençlik çalışmaları, karşılaşılan zorluklar, gençlik ve sivil toplum çalışmalarının geleceği gibi konular masaya yatırılacak.

Sosyal medyanın yaşattığı dönüşüm ve gönüllülük çalışmalarının da önemli konu başlıkları arasında yer alacağı sempozyumda, gelen birçok tebliğ arasından seçilen nitelikli sunumlar katılımcılarla paylaşılacak.

Sempozyumun bilim kurulunda başta Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş olmak üzere 12 farklı üniversiteden 17 akademisyen yer alıyor.

Türkiye Diyanet Vakfından burs alan lisans ve lisansüstü öğrenciler başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından öğrencilerin katılarak tebliğlerini sunacakları sempozyum, 28 Kasım Perşembe günü saat 09.30’da TDV Kocatepe Konferans Salonu’nda başlayacak.

Sempozyumda sunulacak bildiriler, daha sonra kitaplaştırılarak kültür hayatına kazandırılacak.

Editör: Mehmet Çalışkan