Türkiye Diyanet Vakfı himayesinde Milli Eğitim Bakanlığı ve ilahiyat fakülteleri işbirliği ile 111 ülkeden 2 bin 500 öğrenci, Uluslararası İlahiyat Programı ve Uluslararası İmam Hatip Lisesi Programı kapsamında Türkiye’de eğitim görüyor.

Bu kapsamda Kayseri Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören 14 yaşındaki Nijeryalı Abdulfathi Olamigoke, geçirdiği beyin kanaması sonucu vefat etti.

Olamigoke, ailesinin isteği üzerine Kayseri’de defnedildi.

Nijeryalı Olamigoke’nin cenaze namazını Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven kıldırdı. 

Cenaze namazına Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, milli eğitim camiası, Kayseri İmam Hatip Platformu üyeleri, gönüllü kültür kuruluşları yönetici ve temsilcileri, Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Cenaze namazı kılınmadan önce Nijeryalı Abdulfathi’nin babasının yazdığı mektup okundu. Bu esnada cenaze törenine katılanlar göz yaşlarına hakim olamadı.

İlim yolunda geldiği Türkiye’de rahmet-i Rahman’a kavuşan Abdulfathi, Hunat Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından çok sayıda katılımcı ve okul arkadaşlarının omuzlarında, Kayseri İldem Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.

Cenaze törenine katılan Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat, Abdulfathi’nin ilim yolunda olduğunu ve ömrünün şehadetle sonuçlandığını söyledi.

“Oğlumun Türkiye topraklarına defnedilmesini istiyorum”

Polat, sözlerine şöyle devam etti:

“Abdulfathi Olamigoke kardeşimiz ilim yolunda, gurbette ailesinden uzak bir ülkede vefat etti. Onun için ölüm bir şehadettir. Kardeşimizin vefatı sonrası babasına oğlunun vefatının bildirilmesi ve cenazenin Nijerya’ya gönderilmesi hususu sorulduğunda babası bizlere bir mektup yazdı. Mektupta aynen şu ifadeler yer alıyor:
"Ben oğlumu sizin ülkenize bir şeyler öğrensin, İslam’ın doğru bilgisini orada edinsin ve memleketine faydalı olsun diye gönderdim. Ama Cenab-ı Hakk’ın planı başkaymış. Bizler Müslüman olarak buna boyun eğmek durumundayız. Ben oğlumun müsaade ederseniz Türkiye topraklarına defnedilmesini sizden talep ediyorum ve vefat eden oğlumun yerine bu ilmi alabilmesi için kardeşinin Türkiye’ye kabul edilmesini istiyorum. Buraya getirilmesi için harcanacak cenaze masraflarının da orada ilim yolunda ülkenizde bulunan kardeşlerimize harcanmasını talep ediyorum.” 

Polat: “Abdulfathi’nin babası ülkemize ve milletimize vermiş olduğu bu hizmetlerden dolayı dua ediyor.
Burada çok vakur bir duruş görüyoruz. Etkilenmemek mümkün değil. Bu kardeşimiz ümmetin bir evladıdır, bize emanettir. Kardeşimize Allah’tan rahmet diliyor, tüm ailesine de başsağlığı diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Çeşitli programlara katılmak üzere Kayseri’ye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, İl Müftüsü Şahin Güven’le birlikte Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilere başsağlığı diledi.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci okul bahçesinde ikinci kez cenaze namazı kıldırıldı. 

Burada kılınan cenaze namazına Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, İl Milli Eğitim Müdürü Celalaettin Ekinci, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Kayseri Memur-Sen İl Başkanı Aydın Kalkan, sivil toplum kuruluşları, Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.
Okul bahçesinde bir konuşma yapan Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıddık Kaya, “Abdulfathi Olamigoke kardeşimiz sadece dört gün aramızda olmasına rağmen herkesle çok güzel bir muhabbeti oldu. Sanki her bir öğretmeniyle, her bir arkadaşıyla bir hatırası, bir fotoğrafı var. Duyguların zor ifade edildiği bir an, ben dört yıldır bu okulda idarecilik yapıyorum. Her defasında konuşmama başlarken bizim elmaslarımız derdim. Elmaslarımızdan birisini kaybettik. İnanıyorum ki şehittir. Rabbim bizleri de onun şefaatine nail eylesin.” dedi.

İlim tahsil ederken rahmet-i Rahman'a kavuşan Nijeryalı Abdülfatih Olamigoke kardeşimize biz de Diyanet Haber ailesi olarak Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.


 

Editör: Mehmet Çalışkan