Senaryo yazarlığından İngilizce metin okumalarına, okuma tartışma gruplarından "İşaret Dili ile İlmihal Seminerleri"ne kadar yeni dönemde de katılımcıları ile birlikte olmaya devam ediyor

İşte Programlar:

Sizin de bir senaryonuz olsun istiyoruz. NE DERSİNİZ?

Fatih Mutlu ile "Senaryonun Atölyesi" 27 Ekim'den itibaren KAGEM'de!
Mülakat I 20 Ekim Cumartesi

Senaryo nedir? Edebi bir metin mi, teknik bir alet mi? “Klasik Yapı” neyi karşılar? “Karakter” mi “hikaye”yi sırtlar, “hikaye” mi “karakter”i sürükler? “Olay örgüsü” neden çeşitli safhalara ayrılmıştır? “Diyalog” senaryonun nesidir? “Sherlock” karakterini Selvi Boylum Al Yazmalım macerasına sokarsak ne olur? Yahut Muhsin Bey’i Breaking Bad hikâyesine? Bu ve benzeri soruları cevaplandıracağımız 40 saatlik “Senaryonun Atölyesi” programı sonunda.

Atölye grubumuz:
[27 Ekim- 15 Aralık Tarihleri Arası ]
[ Her Cumartesi I Saat: 10.00 - 16.00 Arası ]
*Programımız kapalı grup olup kayıt gerekmektedir.
Kayıt için: 0312 418 69 11

Fatih MUTLU
Fatih Mutlu 1981 yılında Kayseri'de doğdu. Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. 2006-2007 yılları arasında internet üzerinden haftalık e-dergi istisnai.net'i yayınlayan Mutlu, daha sonra çeşitli internet haber sitelerinde haber müdürlüğü yaptı. 2011’de TRT Okul’da yayınlanan "Çek Bir Film" belgeselinin editörlüğü, 2012’de de TRT Kürdi’de "Eşîr" (Aşiretler) belgesel filminin de kurgusunu üstlendi. Birçok gazete ve dergide yazarlık ve editörlük yaptı. 2018 yapımı “Direniş: Karatay” filmine senaryo danışmanlığı yapan Fatih Mutlu, yine bu yıl seyirciyle buluşan “Kardeşim İçin: Der’a” filminin de senaristleri arasında yer aldı. Halen sinema haber portalı sinefesto.com’da sinema ve televizyon yazıları kaleme almaktadır.


|| 17 Ekim’den itibaren…

Okuma Tartışma Grubu | Medeniyet Tarihimizde Oryantalist Okumalar Üzerine

Prof. Dr. Seyfettin Erşahin yönetiminde gerçekleştireceğimiz bu çalışma grubunda, İslam Medeniyeti ve Müslümanların yaklaşık iki asırdır yaşadıkları buhrana, içeriden Müslümanlar dışarıdan Müslüman olmayanlar çıkış yolu önermekteler. Dışarıdan yapılan öneriler daha çok oryantalist/müsteşrik/şarkiyatçı dediğimiz doğu bilimciler tarafından yapılmaktadır. Genelde Doğu’yu, özelde İslam’ı ve Müslümanları konu edinen oryantalistler, İslam medeniyetine Avrupa merkezli yaklaşarak dönüştürmek amacıyla din başta olmak üzere bütün mirası ve değerleri ile ilgili tanımlar yapmaktalar, hükümler vermekteler. Bununla, bir yandan emperyalizme yol gösterirken bir yandan da “Müslüman entelektüellere” alan açmaktalar. Müslümanlar da bazen sekülerlik, bazen laiklik, bazen İslamcılık, hatta selefilik adına oryantalizmin kimi yorumlarını dillendirmekteler. Ancak bu yorumlamaların, İslam medeniyetinin niteliğini hatta Allah, peygamber, dünya, ahiret algısını ve inancını dönüştürdüğüne ve değiştirdiğine dair endişeler de bulunmaktadır. Bu seminerlerde Tanzimat’tan günümüze İslam medeniyeti hakkında yapılan değerlendirmeler ele alınacaktır.

*Çalışma grubumuz: 
[ 17 Ekim – 16 Ocak Tarihleri Arası ]
[ Her Çarşamba: 18.00-19.30 ]
*Lisans ve Lisansüstü öğrencilere yönelik
*Programımız kapalı grup olup kayıt gerekmektedir.
 Kayıt için: 0312 418 69 11

Seyfettin ERŞAHİN 
Prof. Dr. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Bölümü
1984 yılında Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisansını “The Ottoman Ulema And The Reforms Of Mahmud II” başlıklı teziyle Manchester Üniversitesinde, doktora çalışmasını “SSCB Döneminde Türkistan’da Dini Yapı” başlıklı teziyle Ankara Üniversitesinde tamamladı. İslâmî Araştırmalar, Diyanet İlmi Dergi, Ankara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi dergileri ve ortak kitaplarda makaleleri yayımlandı. TRT Türkiye’nin Sesi Radyosunda “Çocuklar İçin” başlıklı bir program yaptı. Yayımlanmış pek çok eseri olan Erşahin, halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Bölümü Öğretim Üyesidir.


|| 22 Ekim’den itibaren…
[ Pazartesi ( 15 Günde 1) : 18.00-19.30 ]
İngilizce Metin Okumaları | Yenilikçiliğin Yeni Yüzü / New Perspektives of Innovation

Dr. Muradiye Ateş ile gerçekleştirilecek İngilizce Metin Okumaları grubu; “günümüz toplumsal sorunlarının çözülmesinde ve ihtiyaçların giderilmesinde dünyada ve Türkiye’de yenilikçi, etkin ve yaratıcı ne tür çözümler bulunmaktadır?” sorusuna interaktif bir şekilde cevap arayacaktır. Literatürde “toplumsal sorunların çözümünde yeni yollar” olarak tanımlanan “sosyal inovasyon” kavramı diğer ilgili terimler (yaratıcılık, tasarım odaklı düşünme vb.) ile birlikte ele alınacaktır. Dünyadaki ve Türkiye’deki iyi uygulama örnekleri incelenerek içinde bulunduğumuz toplum adına ortaya konulabilecek somut yenilikler tartışılacaktır. İngilizce dilinde gerçekleşecek okumalar kapsamında Stephen Goldsmith’in “The Power of Social Innovation” kitabı, Geoff Mulgan’ın “The Open Book of Social Innovation” kitabı ve diğer ilgili İngilizce eserler takip edilecektir.

*İngilizce Metin Okuma Grubumuz: 
[ 22 Ekim – 7 Ocak Tarihleri Arası ]
*Katılım için iyi derecede İngilizce bilmek gerekmekte
*Lisans ve Lisansüstü öğrencilere yönelik
*Programımız kapalı grup olup kayıt gerekmektedir.
 Kayıt için: 0312 418 69 11

Muradiye ATEŞ
Dr. Öğr. Üyesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Maliye Bölümü

Lisans ve yüksek lisans eğitimini Wirtschaftüniversitat Wien İşletme Bölümünde tamamladı. Doktora çalışmasını Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politika Anabilim Dalında “Sosyal İnovasyon ve Türkiye: Potansiyeli, Dinamikleri ve Sosyal İnovatif Çalışmaları Desteklemede Devletin Rolü” üzerine yaptı. 2016-2017 arasında TÜBİTAK bursuyla Harvard Kennedy School Ash Center for Democratic Governance and Innovation’da ziyaretçi araştırmacı olarak bulundu. Bu süre zarfında Harvard bünyesinde oluşturulan Sosyal İnovasyon Stüdyosu kurucu komitesinde görev aldı. Bostan Sosyal İnovasyon Enstitüsü Derneği kurucularından olan Ateş’in çalışma alanları arasında sosyal kalkınma ve gelişim, sosyal politika, sosyal inovasyon, kamuda inovasyon, sosyal girişimcilik konuları bulunmaktadır. Ateş iyi derecede İngilizce ve Almanca, orta derecede ise Endonezce bilmektedir.


||  17 Ekim’den itibaren…
Okuma Tartışma Grubu |  Cemaat Sosyolojisi

Prof. Dr. Ramazan Yelken ile [ 15 Günde 1 (Saat: 18.00) ]
“Cemaat” kavramı, sosyolojinin olduğu kadar Türkiye sosyolojisinin de en önemli kavramı ve analiz birimi olmaya devam etmektedir. Buradan hareketle seminerlerde, öncelikle cemaat kavramı teorik ve pratik boyutlarıyla ele alınacak; cemaat çeşitlilikleri, dini grup, dini hareket vb. kavramlar boyutunda da tartışılacaktır. Türkiye toplumunun önemli bir kesimini oluşturan cemaat yapılarının sivilleşerek toplumla nasıl bütünleştiği ve cemaatlerin ekonomik alanda mı, iktidar/siyaset alanında mı yoksa sivil alanda mı yer alması konusu günümüzün önemli problemlerindendir. Bu bağlamda ilgili literatür taranarak cemaat konusu, yaşayan Türkiye sosyolojisi üzerinden de tartışılacaktır. 

*Çalışma grubumuz:
[ 17 Ekim – 9 Ocak Tarihleri Arası ]
*Lisans ve Lisansüstü öğrencilere yönelik
*Programımız kapalı grup olup kayıt gerekmektedir.
 Kayıt için: 0312 418 69 11

Ramazan YELKEN 
Prof. Dr. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyolojisi Bölümü
Ankara Üniversitesi DTCF Fakültesi Sosyoloji Bölümünden 1989 da mezun olan Yelken,  1994’te ODTÜ Sosyolojiden Yüksek Lisansını, 1998’de de Sakarya Üniversitesi Sosyolojiden Doktorasını aldı. Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesinde görev yaptı. Pamukkale, Kayseri Erciyes, Kırıkkale ve Mardin Artuklu Üniversitelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri verdi.  ABD George Mason Üniversitesinde 1 yıl misafir olarak bulundu.  Halen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyolojisi Bölümünde görev yapmaktadır. 

10 Ekim'den itibaren...
Her Çarşamba: 18.30’da
Mahmut Küçük yönetiminde gerçekleştirilen "İşaret Dili ile İlmihal Seminerleri" yeni dönemde de katılımcıları ile birlikte olmaya devam ediyor.
*Programımız kayıtlıdır
Kayıt ve bilgi için: 0312 418 69 11
 

Editör: Mehmet Çalışkan