Türkiye Diyanet Vakfınca beşincisi düzenlenen Uluslararası İyilik Ödülleri, 13 Mart 2019'da Cumhurbaşkanlığı Kongre Merkezinde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla "5. Uluslararası İyilik Ödülleri 2019 Basın Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

Ankara Kocatepe TDV Konferans Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısı Kur'anı kerim tilavetinin ardından "İyilik Ödülleri" tanıtım sinevizyonuyla başladı.

Çok sayıda basın mensubunun takip ettiği toplantıda Prof. Dr. Ali Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri”nin sadece bir ödül töreni ya da iyiliği ödüllendirme çalışması olmadığını ifade ederek "Amacımız kötülüklerin yeryüzünü kuşattığı, vicdanları esir aldığı bir dünyada iyiliği hâkim kılmak, iyiliği gündem yapmak adına zihinlerde ve gönüllerde farkındalıklar oluşturmaktır. İyilik seferberliği başlatmaktır.  İyilik bilinci ve gayretiyle hayatı ve yeryüzünü güzelleştirmektir." dedi.

Değişik vesilelerle sık sık basın mensuplarıyla buluştukları dile getiren Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İyilik Ödülleri toplantısının çok daha özel bir mana ifade ettiğini söyledi. Erbaş, “Çünkü toplantımızın konusu ve buluşma vesilemiz, iyiliğe gönül verenleri, iyilik elçilerini, iyilik örneklerini tanımak, tanıtmak ve iyilik erdemini gündem yapmaktır.” dedi.

Erbaş konuşmasını, “Zira iyilik, her şeyden önce bizleri saf, temiz ve berrak fıtratımızla buluşturan en büyük değerdir.

İyilik güzel ahlakı kuşanarak kulluk ve sorumluluk bilinciyle yaşanan bir hayattır. 

İyilik Allah’a hakkıyla iman ederek O’nun verdiği nimetleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşmaktır. 

İyilik sadece maddi imkânlarla sınırlı değildir. İçten bir tebessüm, dua, hüzünlerin ve heyecanların paylaşılması da en büyük iyiliklerdendir. 

Bu manada insanın dünya ve ahiret saadetini temin için gelen İslâm dini; iyilik, ihsan, yardımlaşma, paylaşma, merhamet, adalet, barış gibi değerleri ikame ederek bireysel, toplumsal ve evrensel huzuru temin etmiştir.” şeklinde sürdürdü.

VİDEO HABER

Editör: Mehmet Çalışkan