Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), çoğunluğu genç gönüllülerden oluşan yaklaşık 500 kişilik ekiple, dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Nijer'de ihtiyaç sahiplerine çifte bayram yaşattı.

TDV, bu yıl yurt dışındaki kurban faaliyetlerine yönelik en büyük yardımı Nijer'de, Türkiye'nin dört bir yanından hizmet için getirdiği gönüllüler ve ülkedeki yerel sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle yaptı.

Çoğunluğu gençlerden oluşan ve ilk defa Afrika kıtasına gelen gönüllüler, bayram boyunca Sahra Çölü'nden Fizan'a uzanan ülkenin 60 ayrı bölgesinde kurban kesim ve dağıtım hizmeti yürüttü.

Kendilerini umutla bekleyen mağdurlara ulaştılar
Kavurucu Afrika sıcağının hakim olduğu iklim koşullarına zaman zaman ayak uydurmakta zorlanan gönüllüler, bin kilometreyi bulan mesafeleri aşarak kendilerini büyük umutla bekleyen mağdur ve mazlumlara ulaştı.

Sorumluluk bilinciyle hareket eden gönüllüler, Müslümanların bağışladığı 42 bin 385 hisse kurban için vekalet verenlerin isimlerini tek tek okuyarak 6 bin 55 büyükbaş hayvanın kesimine şahitlik etti.

Nijer'in 8 ayrı eyaletinde gerçekleştirilen kurban kesim faaliyetlerine, yerel yöneticiler ve kabile reisleri de eşlik etti.

Türkiye'nin her geçen yıl Afrika ülkelerine olan desteğinin farkında olan yerel idareciler, eyalete girişinden çıkışına kadar geçen sürede Türk gönüllüleri en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yaptı.

"Yokluğa rağmen mutluluğu gördük"
Vakıf gönüllüsü olarak gelen Önder Öztürk de ülkenin 4 ayrı bölgesinde kurban yardımı faaliyetine katıldığını belirtti.

Türkiye'nin Nijer'deki imajına katkı sunduklarını anlatan Öztürk, "Buralarda yokluk içerisinde hayatın nasıl yaşanacağını gördük. Teknolojiye ve betonlara boğulmamış bir halkı görme fırsatımız oldu. İmkanları çok kısıtlı olan insanların bu kadar yokluk içerisinde mutlu olmasını bildiğini gördük. Bunları görünce hem yardım getirmenin hem de Türkiye'nin buraya el uzatmasının gururunu ve sevincini bir arada yaşadık." dedi. 

Nijerliler büyük yardımın farkında
Nijerli Osman Sadu da ülkelerinde Türkiye'yi görmeye alışmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Türkiye'nin desteğini Nijerlilerin çok iyi kavradığını ifade eden Sadu, "Bu sene Türkiye'nin burada çok büyük bir çalışma yaptığını kendi vatandaşlarımdan da duyuyorum. Nijer'in bir ucundan bir ucuna en çok ihtiyacı olanlara ulaşılmış hatta buraya Mali'den gelen mültecilere dahi Türkiye'nin yardımı ulaşmış. Halk gerçekten bu büyük yardım için çok sevindi. Allah kabul etsin, bağışçılara çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan