22 ilde 30 yurtla öğrencilere aile sıcaklığında bir ortam sunan Türkiye Diyanet Vakfı, Van 100. Yıl Üniversite Kampüsündeki 2 öğrenci yurdunun Türkiye Diyanet Vakfı’na devredilmesiyle yurt sayısını 32’ye yükseltti.

Barınma imkanının yanında öğrencilerin kültür dünyalarının inşasına da katkıda bulunan TDV, Van 100. Yıl Üniversitesi kampüsündeki yeni yurtlarla 300’ü kız, 200’ü erkek olmak üzere toplam 500 öğrenciye hizmet verecek.

Van 100. Yıl Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan öğrenci yurtlarının fakültelere yürüme mesafesinde olması, burs imkanları, fiziksel şartları ve sosyo-kültürel faaliyetleriyle öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Kuruluşundan bu yana eğitim ve kültür hizmetlerini öncelikli faaliyet alanı olarak gören Türkiye Diyanet Vakfı, yükseköğretim öğrenci yurdu sayısını hızla artırmakta.

Diyanet İşleri Başkanı ve TDV Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, hedeflerinin 81 ilin tamamında Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde yurt yapmak ve üniversite öğrencilerinin bu yurtlarda sağlıklı bir şekilde barınmalarını sağlamak olduğunu söyledi.


Editör: Mehmet Çalışkan