Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi ve Başakşehir Merkez Camii iş birliğinde yürütülen çalışma kapsamında hayırseverler ve din görevlilerinin bağışlarıyla toplanan 400 iyilik konutu bedeli, Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi Yöneticisi Mehmet Fatih Sönmez ve Başakşehir Merkez Camii İmam Hatibi Abdülhalık Selman tarafından İstanbul İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’ya teslim edildi.

Türkiye Diyanet Vakfının savaşın başladığı günden itibaren eğitimden hayrî hizmetlere kadar yaşama dokunan her alanda savaş mağduru ailelere yardım ulaştırmaya çalıştığını ifade eden Prof. Dr. Maşalı, şöyle devam etti:

"Kış şartlarının etkisini artırması ve etkili olan yağışlarla birlikte bölge halkının en önemli ihtiyaçları arasında barınma yer alıyor. Yaşam alanları olan çadırlar sular altında kalan, kışın soğuk, yağmur ve çamurla, yazın sıcakla mücadele etmek zorunda kalan aileler başlarını sokacak bir yer bulmakta çok büyük sıkıntı yaşıyor. Vakfımız öncülüğünde yürütülen İyilik Konutları projesiyle savaş mağduru ailelerimizi sıcak bir yuvaya kavuşturmayı amaçlıyoruz. Bu konuda hayırseverlerimiz ve din görevlilerimiz çok büyük fedakarlıklar yapıyor. Adeta hayırda yarışıyorlar. İstanbul şubemiz ve Başakşehir Merkez Camimizin gayretleriyle toplanan 400 konutluk yardımda bunun en güzel göstergesi."

Türk Milletinin hayırda adeta yarıştığını ifade eden Müftü Maşalı, "Suriye’de savaşın başladığı günden bu yana eğitimden hayrî hizmetlere kadar pek çok alanda savaş mağduru ailelere destek olan Türkiye Diyanet Vakfı, ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren aileler için başlattığı 'Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva' kampanyası ile başta yetim ve engelli aileler olmak üzere savaş mağduru ailelerin yanında olmaya devam ediyor." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık ise savaş mağduru ailelere yönelik bu zamana kadar bin 753 konutun yapımını tamamladıklarını ve İdlib’de bin 600 konutun daha yapımına başladıklarını, en kısa sürede tamamlayarak ailelere teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yeni konutların 1+1 olarak yapılacağını ve içerisinde banyo, mutfak ve tuvaletin yer alacağını kaydeden Açık, "Önceki konutlarımıza ek olarak avlu diyebileceğimiz bahçe şeklinde ekstra bir yaşam alanı oluşturacağız ve konutların büyüklüğünü 30 metrekareden 38 metrekareye çıkaracağız. Milletimizin destekleriyle savaş mağduru ailelerimizi daha rahat bir yaşam alanına kavuşturmak için gayret ediyoruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan