Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık, Uluslararası Prof. Dr. Muhammed Hamidullah İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

"Uluslararası İmam Hatip Lisesi Programı" kapsamında Türkiye'de eğitim gören öğrencilere yönelik hazırlanan Kasım ayı ara tatil kamp programında öğrencilerle bir araya gelen Açık, burada öğrencilere hitap etti.

Gineli öğrenci Abdoul Gadrı Diallo'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Açık, Türkiye Diyanet Vakfı'nın eğitime verdiği öneme dikkati çekerek, "Türkiye, gönül coğrafyasındaki herkese yardım eli uzatmaktadır. Vakfımızın yürüttüğü faaliyetler arasında öncelikli olan eğitim faaliyetleridir. TDV, dünyanın bir çok ülkesinden gelen binlerce öğrenciye Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası Öğrenci Programı ve Uluslararası İlahiyat Programı gibi projelerle eğitim imkanı sunmuş ve sunmaya devam etmektedir. Uluslararası öğrencilerin Türkiye'de eğitim görme isteği her yıl artarak devam ediyor ve bu durum bizleri memnun ediyor." dedi.

“Uluslararası eğitim programları ile milletler arasında gönül köprüleri kuruyoruz”

Müslüman coğrafyalardan gelen gençlerin güvenilir bir ortamda eğitim aldığını belirten Açık, "Bu ve bunun gibi eğitim yuvalarında yalnızca eğitim değil öğrencilerin  inanç, bilim ve sanat dünyalarını inşa etmelerine aracılık ediyoruz. Uluslararası İHL programlarında, 6 ilde 9 farklı okulda 80 farklı ülkeden bin 115 öğrenci eğitim görmektedir. Uluslararası Prof. Dr. Muhammed Hamidullah İmam Hatip Lisesi'nde ise 56 ülkeden toplam 137 öğrencimiz eğitim görüyor. TDV olarak uluslararası eğitim programları ile milletler arasında gönül köprüleri kuruyoruz. İnşallah bu eğitim yuvalarının sayılarını artırmak ve gönül köprülerini çoğaltmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

“İnsanın en iyi yatırımı kendine yaptığı yatırımdır”

Müslüman gençlerin büyük bir ideale sahip olması gerektiğini ifade eden TDV Mütevelli Heyeti II. Başkanı Açık, sözlerini şu tavsiyelerle tamamladı:

"Sizler çok büyük bir iyilik hareketi içerisinde yer alıyorsunuz. Ülkelerinizde burada aldığınız eğitimi aktaracaksınız ve iyiliği oralarda yayacaksınız. 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' şiarıyla hareket etmelisiniz. Sizler bugün insanlığa faydalı bireyler olmak için buralardasınız. İnsanın en iyi yatırımı kendine yaptığı yatırımdır. Bu eğitim yuvası sizin kendinize yatırım yapmanız için en iyi fırsat. Bundan en iyi şekilde istifade edin." 

Program sonunda öğrencilere Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan