Ankara Mamak İlçe Müftülüğüne bağlı Boğaziçi Merkez 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ülke genelinde zarar gören orman varlığının yeniden kazandırılması amacıyla başlatılan ve "Bir İyilik Bir Fidan" sloganıyla sürdürülen fidan bağışı kampanyasına 1453 adet fidan bağışında bulundular.

Mamak İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Necmettin Saydan, ülke genelinde yanan ormanların toplumun her bireyini derinden etkilediğini belirterek çocukların da bu duruma duyarsız kalamadığını kaydetti.

Kur'an kursu öğrencilerinin desteğinin çok anlamlı olduğunu belirten İlçe Müftüsü Saydan, "Ülkemizin birçok noktasında çıkan orman yangınları sonrasında maalesef nefes kaynağımız olan binlerce ağacımızı kaybettik. Ormanlarımızın yeniden yeşermesi, kaybedilen ağaçların yerine yenilerini dikerek gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakılabilmesi için biz de çalışma başlattık. Ankara Mamak Boğaziçi Merkez 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerimiz ve Boğaziçi Merkez Külliyesi Dernek idarecilerinin desteğiyle 1453 adet fidan bağışına ulaştık. Kampanyamız bir hafta daha devam edecek. Müftülüğümüze bağlı yaz Kur'an kurslarının da desteğiyle inşallah on binlerce fidan bağışına ulaşmayı hedefliyoruz. Toplanan bağışları Türkiye Diyanet Vakfının 'Bir İyilik Bir Fidan' kampanyasına bağışladık." dedi.

Çocukların böylesi bir kampanya içerisinde olmasından dolayı ayrıca mutlu olduklarını ifade eden Saydan, "Yavrularımız yapmış oldukları bağışlarla ormanlar yansa da yakılsa da onları yeniden yeşertecek nesiller olduklarını ispatlamış oldular. Gelecek nesiller adına ümit var oluyoruz. Allah çocuklarımızdan, idareci ve öğretmenlerinden, cami görevlimizden ve dernek yöneticilerimizden razı olsun. İnşallah bağışladıkları fidanlar, onların kıyamet gününde gölgelenecekleri ağaçlar olacak." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan