6 Haziran’da yapılan Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) 29 Mayıs Bornova Koleji öğrencileri Zeynep Taş ve İsmail Alp Üşenmez 90 sorunun tamamına doğru yanıt vererek Türkiye birinciliğine ulaştı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan kovid-19 salgını kapsamında uzaktan eğitim sürecinde sınav hazırlıklarını aksatmadan devam ettiren 29 Mayıs Bornova Koleji, bu süreçte öğrencileri sürekli destekleyerek başarıya ulaşmalarını sağladı.

“Sınıfta da birbirimizi geçemiyorduk”

500 tam puan alarak sınıf arkadaşı İsmail Alp Üşenmez ile birlikte Türkiye birinciliğini paylaşan Zeynep Taş, böyle bir başarıyı beklediğini ifade etti.

Sınıf arkadaşı ile birlikte bu başarıyı paylaşmış olmaktan ayrıca mutlu olduğunu dile getiren Taş, “Sınıfta da aramızda tatlı bir rekabet vardı ve hep birbirimizi geçmeye çalışmamıza rağmen geçemiyorduk. LGS sınavında da aynı puanı alarak birinciliği paylaştık. Okulumuza ve ailemize aynı sevinci yaşatmış olduk” diye konuştu.

Başarının sırrını çok çalışmaktan ziyade sürekli ve disiplinli çalışmaya bağladığını belirten Taş, “Bu süreçte kendime, aileme, arkadaşlarıma da vakit ayırdım ama derslerimi de ihmal etmedim. Öğretmenlerim ve ailemin çok büyük desteğini gördüm. Onlarda benden böyle bir başarı bekliyorlardı. Hem öğretmenlerimi hem de ailemi mahcup etmemiş oldum çok mutluyum” diye konuştu.

Sınıf arkadaşı Zeynep Taş ile birlikte 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan İsmail Alp Üşenmez de elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu kendisine güvenenlerin güvenini boşa çıkarmadığını söyledi.

Özellikle öğretmenlerinin bu süreçte kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmadıklarını, sürekli iletişim halinde olduklarını, ders saatleri haricinde de istedikleri zaman rahatlıkla öğretmenlerine ulaşabildiklerini ifade eden Üşenmez, “Böyle bir başarıya ulaşmamdaki en büyük pay sahibi öğretmenlerim ve ailem. Bana her zaman her konuda destek oldular. Öğretmenlerime ve aileme teşekkür ediyorum.” dedi. 

“Dünya standartlarında eğitim veriyoruz”

29 Mayıs Bornova Koleji Kampüs Müdürü Güven Gülkaya disiplinli ve kaliteli eğitim anlayışı ile dünya standartlarında bir eğitim verdiklerini belirterek, “29 Mayıs Bornova Koleji olarak öğrencilerimizin geleceklerini nasıl planlayacakları konusunda gerek idare gerekse de eğitim kadromuzla gece gündüz çalışıyoruz. Salgın gölgesinde geçen zorlu bir eğitim-öğretim döneminin ardından öğrencilerimizin elde ettiği bu başarı tüm Türkiye’nin gururu oldu. Öğrencilerimize sunmuş olduğumuz eğitim hizmetleri onların en iyi şekilde yetişmesine ve gelişimlerine olanak sağlıyor” şeklinde konuştu.

Gülkaya, “Başta bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ailelerimiz olmak üzere bu büyük başarıda emeği geçen okul idaremiz, yöneticilerimiz ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan