TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İlyas Serenli, TDV Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat ve Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun da yer aldığı heyet, Cinderes ve Afrin bölgesinde Ramazan öncesinde yardım dağıttı.

İlyas Serenli, dağıtım programına ilişkin yaptığı açıklamada, TDV olarak ülkemizin yanı sıra 84 ülke ve 326 bölgeye Ramazan sevincini taşıyacaklarını söyledi.

Cinderes'te terör nedeniyle zarar gören 3 caminin tadilatını yaparak ibadete hazır hale getirdiklerini belirten Serenli, “Buradaki kardeşlerimizin Ramazan ayında ibadetlerini rahatça gerçekleştirebilmeleri için  hasar gören Abdurrahman Bin Avf, Sıddık ve Selahattin-i Eyyubi Camilerinin tadilatını tamamladık. Terörden temizlenen El-Bab, Azez ve İdlib'de çatışmalardan dolayı hasar gören 110 caminin onarımı da yine Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılarak ibadete açıldı. Bunun yanında 1.453 din görevlisi de yine Vakfımız tarafından destekleniyor” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak yedi yıldır Suriyelilere hiçbir desteği esirgemediklerini ifade eden Serenli, “2011'den bu yana 200 milyon TL'lik yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 10 Aralık 2017- 12 Mayıs 2018 tarihleri arasında da bölgeye bin 748 tır insani yardım malzemesi gönderdik. Suriyeli kardeşlerimizi Ramazanda da yalnız bırakmıyoruz. Bu ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine, kamplarda yaşam mücadelesi verenlere 30 bin gıda paketi, yetimlere bayram elbisesi ve Ramazan ayı boyunca 70 bin kişiye de iftar yemeği vereceğiz” diye konuştu.

Cinderes’te onarımı yapılan camileri ziyaret eden Serenli, ''Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı operasyonları sonrasında 110 cami onarıldı. Cinderes'te 3 tane camiyi onardık, bunlardan birisi 1960 yılında yapılan  Selahattin  Eyyübi Camii. Türkiye Diyanet Vakfı olarak burayı onardık ve ilk teravihe inşallah yetişecek'' ifadelerini kullandı.

Afrin’de ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımları dağıtımına katılan Serenli, ''Bugün burada Afrin bölgesinde TDV'nin Ramazan programını başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Afrin’e 40 bin kişilik yardım

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat da teröristlerden temizlenen Afrin'de Ramazan ayı boyunca 40 bin kişiye yardım yapacaklarını söyledi.

Afrin'deki yardım çalışmalarına katılan Polat, ramazan öncesinde yardım çalışmalarına hız verdiklerini, bölgede ramazan boyunca ekmek, sıcak yemek, iftarlık ve gıda yardımı yapacaklarını belirtti.

"Bugün Afrin'de 200 aileye gıda kolisi, temizlik kolisi ve aynı zamanda halkımızın bize emanet ettikleri adak kurbanların etlerinin dağıtımını yapıyoruz" diyen Polat, Suriye'de halihazırda her gün 235 bin ekmek ve 15 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapıldığını kaydetti. Polat, "Ramazan yardımları çerçevesinde Afrin'de 20 bin kişiye iftar vereceğiz, 20 bin kişilik de gıda kolisi dağıtacağız" ifadelerini kullandı.

Av. Mehmet Savaş Polat, "Türkiye Diyanet Vakfı, (Suriye'de) ramazan boyunca 70 bin kişiye iftar verecek. Aynı zamanda 30 bin aileye yardım kolisi ulaştırılacak. Dolayısıyla Suriye'de ortalama 500 bin kişiye yardım ulaştırmış olacağız" şeklinde konuştu.

Cinderes’te teröristlerin hasar verdiği 3 caminin tadilatını yaptırdıklarını belirten Polat, camileri bugünkü teravih namazına hazır hale getirdiklerini ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan