Bir zamanlar adı “başörtüsü yasağı” ile duyulan ve inancı gereği başı örtülü olduğu için bölüm birincisi olarak mezun olduğu halde mezuniyet töreninde konuşma yapması engellenen öğrencilerle gündeme gelen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, bu kez diğer üniversitelere de örnek olacak bir projeyle adını duyurdu.

Üniversite yönetimi, ilahiyat eğitimi alan ancak bu eğitimlerinin yanı sıra hafız olmak isteyen öğrencilere fakültede uygun ortamlar hazırladı.

Kendisi de bir ilahiyatçı olan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, hafızlık projesi ile yakından ilgilendi.

Proje kapsamında İlahiyat Fakültesi bünyesinde hafızlık yapan öğrenciler için üniversite yönetimi kıraat odası açtı.

Böylelikle öğrencilerin fakültede bulundukları ve derslerinin olmadığı zamanlarında hafızlıklarına çalışacağı bir ortam oluşturuldu.

Üniversitede Kur’an-ı Kerim Hocası olarak görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Durmuş Arslan da hafızlık için çalışan öğrencilere destek oldu.

Bütün bu çalışmalar sonucunda Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim gören 20 kız öğrenci, üniversiteye devam ederken hafızlık eğitimini tamamlayarak hafız oldular.

Üniversitede ilahiyat eğitimleri devam ederken aynı zamanda hıfzını tamamlayan 20 öğrenci,  Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan hafızlık tespit sınavında başarılı olarak hafızlık belgesi almaya hak kazandılar.

Hafızlığını tamamlayan 20 öğrenciye hafızlık belgeleri, Cumhuriyet Üniversitesinde düzenlenen törenle takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan