“Camiler Çocuk Dolsun, Ahlakı Kur'an Olsun”

Sivas İl Müftülüğü ile İl Millî Eğitim ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde çocukların okul dönemi dışında da sosyal ve sportif etkinliklerle buluşmasını sağlamak amacıyla Yaz Kur’an Kursları kapsamında ortak bir proje hayata geçirildi.

Projenin tanıtımı amacıyla Sivas İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda bir program düzenlendi.

Moralibaba Kur'an Kursu hafızlık öğrencisi Abdullah Burhan Eyce’nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “2019 Yılı Yaz Kur'an Kursları Sinevizyonu” gösterimi ile devam etti.

Ak Mescit Cami 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim’den sureler okuyup dualar ettiği ve şiirler seslendirdiği programda, çocukların gösterileri salonda bulunanlar tarafından büyük bir beğeni ile takip edildi.

Programda çocuklarla bir araya gelen ve ahlak ile değerlerden yoksun bir eğitimde çocukların kişiliğinde tehlikeli boşluklar oluşabileceğine dikkati çeken Sivas Valisi Salih Ayhan: "Çocukların manevi dünyasını zenginleştiren, aynı zamanda birçok sosyal imkân sunan yaz kurslarının önemi çok büyüktür. Nasıl ki bir çiçeğin toprak, su, güneş gibi farklı ihtiyaçları var ise çocuklarımızın da tüm ihtiyaçlarını bir arada karşılamamız gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Kur'an eğitimi, spor, sanat, zekâ oyunları, kültürel geziler ve daha birçok alanda çocukların yaz tatillerini en verimli şekilde geçirebilmeleri amacıyla çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Vali Ayhan şöyle devam etti:

"En kıymetlilerimiz olan çocuklarımızı manevi değerlerle ısıtırken millî değerlerle donatacağız, yeteneklerini geliştireceğiz. Onların masum yüreklerini, berrak zihinlerini ilimle, hikmetle, edeple donatacağız. Evlatlarımızı geleceğe hep birlikte hazırlayacağız."

Ayhan, il merkezinde 7 bin 176 öğrencinin cami ve Kur'an kurslarına kaydını yaptırdığını ve Yaz Kur'an Kursu kayıtlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise Müftülüğün projeleri hakkında bilgi aktardı.

2018 yılının ilk döneminde bin 28, ikinci döneminde ise 947 kurs düzenlediklerini belirten İl Müftüsü Akkuş, toplam 27 bin öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Öte yandan konuşmaların ardından ramazan ayında düzenlenen “Ramazan ve İnfak” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren ortaokul öğrencilerine ödülleri takdim edildi.

Programdan sonra Kur'an kurslarını da ziyaret eden Vali Salih Ayhan, öğrencilere kitap hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan