Sivas İl Müftülüğü, "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında çok sayıda etkinlik düzenledi.

İl Müftülüğünce Yeni Hamidiye Yıldız Tanyeri Camii’nde düzenlenen “Sabah Namazı Buluşması”nda Vali Salih Ayhan gençlerle bir araya geldi.

Programda konuşan Vali Ayhan, "Mabetlerimizin manevi iklimini yaşayan çocuklarımızla geleceğe dair güzel umutlarımız var. Bugün de evlatlarımızla sabah namazında bir araya gelerek, duamızı ettik. Bu güzel eseri kazandıran hayırseverlerimizden de Allah razı olsun." dedi.

Namaz öncesi “Cami ve Vefa” konulu sohbet eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, ise ”Bir vefa örneği sergileyerek Osmanlı sultanlarından 2'nci Abdulhamid döneminde saraya at yetiştiren tarihi haraların restore edilerek içerisinde Hamidiye Yıldız Tanyeri Camisini kazandıran Sivas Valiliği ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Ayhan namaz sonrası, çocuklara sıcak süt ve poğaça ikram etti.

- Din görevlilerine “Vefa”

Öte yandan 1-7 Ekim Camiler ve Din görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 2021 yılı içerisinde düzenlenen etkinlik ve projelerde görev alan din görevlileri ile Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şubesi gönüllülerine teşekkür belgesi verildi.

Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda din görevlilerine “Teşekkür Belgesi” ve plaket takdim eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Yüce dinimizin ilke ve emirlerini yerine getirme noktasında her türlü gayreti göstermiş tüm hocalarımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ediyorum. Gençlik çalışmasından, cami ve Kur’an kursu hizmetlerine kadar birçok alanda gayretlerini ortaya koyan din gönüllerimizden Allah razı olsun. Türkiye Diyanet Vakfımızın adına yapılan çalışmalarda emeklerini esirgemeyen gönüllerimiz bizlerin görünmeyen kahramanlarıdır. Yüce Rabbim emeklerini zayi etmesin. Vatanımız, milletimiz ve gençlerimizin için her daim çalışamaya, çabalamaya gayret edeceğiz.” dedi.

Daha sonra söz alan Sivas Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca’da din görevlilerinin haftası tebrik ederek, hizmetlerinden dolayı din görevlilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Din Görevlileri Arası Bilgi Yarışmasında dereceye giren, 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları arası düzenlenen futbol turnuvasına katılan ve farklı alan ve projelerde etkin rol oynayan din görevlilerine ve gönüllülere hediye, plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

- Vefa Mevlid-i ve Dua programı

Öte yandan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında vefat din görevlileri için anma programı düzenledi.

Tarihi Ulu Camii'nde düzenlenen programda merhum din görevlileri ve hayırseverler için Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi.

- Sağlık çalışanlarına “Vefa” ziayreti

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftü yardımcısı Ünal Tan ve Şube Müdürü Veysel Yılmaz, Hastane Manevi Destek Birimi personelini ziyaret etti.

Ziyarette çalışmalar hakkında Manevi Destek personelinden bilgi alan Müftü yardımcısı Tan, daha sonra hastanede tedavi gören hastaları ve sağlık çalışanlarını ziyaret ederek günün anısına çikolata ikram etti.

Editör: Mehmet Çalışkan