Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Cumhuriyet Üniversitesi Cami görevlileri ve hayırsever esnafın katkılarıyla üniversite öğrencilerine yönelik iftar sofrası kuruldu. 

Camiye kurulan iftar sofrasına yaklaşık 500 öğrenci katıldı.

Türkiye'de eğitim görmek için yurt dışından gelen yabancı öğrencilerin de katıldığı programda gençlerin iftar sevincini paylaşan İl Müftüsü Remzi Pehlivan, “İslam’ın mabedi ve Kabe'nin birer şubesi sayılan camilerin saflarının genç ve çocuklarla süslenmesi bizleri sevince boğuyor. Resulü Ekrem bir hadisinde, ‘Kıyamet gününde insanoğluna ömrünü nerede ve nasıl tükettiği sorulduktan sonra ömür içerisinde bir dönem olan gençliğini nerede ve nasıl harcadığından hesaba çekilmedikçe hiçbir tarafa hareket edemeyecektir.’ buyurmuştur.” dedi.

Kabe ve Medine'de kurulan iftar sofralarının manevi atmosferinin camilerde kurulan iftar sofralarında da yaşandığını belirten İl Müftüsü Pehlivan, iftar programını tertip eden cami görevlileri ile hayırseverlere ve iftar programına katılım sağlayan üniversiteli gençlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan