Sivas Müftülüğü, uluslararası İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik cami gençlik buluşması düzenledi.

Merkez Keziban Hatun İstiklal Camii’nde düzenlenen programda Şehit Münir Murat Ertekin Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenicileri ile bir araya gelen İl Müftüsü Yusuf Akkuş, şunları kaydetti: 

“Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Projesi; halkı Müslüman olan ülkeler ile Müslümanların yaşadığı diğer ülkelerdeki din görevlisi ve din eğitimi personelinin yetiştirilmesine katkı sağlamak, yükseköğrenim öncesinde din eğitimi almak isteyen öğrencilere destek vererek, eğitim ve kültür işbirliğini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda sizler farklı kültürlere sahip, farklı ülkelerden gelerek Türkiye’den kardeşlerinizle birlikte omuz omuza, gönül gönüle eğitim alıyorsunuz. Burada alacağınız her türlü kazanımları kendi ülkelerinizde icraata dökerek ülkelerinize daha iyi seviyelere taşıma yolunda bir nefer olacaksınız. Kiminiz doktor, kiminiz mimar, kiminiz de belki bir din adamı olacak. Sonuç olarak ne iş yaparsanız yapın Allah (c.c)’ın emirleri doğrultusunda çalışarak çevrenizde bulunan insanlara ve ailenize faydalı birer birey olmanız bizleri sevindirecek ve onurlandıracaktır.”

Ardından gençlerle bir süre sohbet eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, cami müştemilatı içerisinde yapılan yeni gençlik merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyarette Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş’a Müftü Yardımcıları Dr. Hüseyin Karayaka, Dr. Halil Taşpınar ve Harun Özkan, Gölova İlçe Müftüsü Adem Yılmaz, Altınyayla İlçe Müftüsü Mehmet Zahid İçli, Şehit Münir Murat Ertekin Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulkadir Selvi ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ziya Soylu eşlik etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan