Ulaş İlçe Müftülüğü tarafından yapımı tamamlanan Merkez Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Sivas İl Müftüsü Remzi Pehlivan, Kur'an kursunun yapılmasında emeği geçen hayırsever ilçe halkına teşekkür ederek, "Gelecek için insan yetiştirmek diğer yapılan işlerden daha üstündür. Ahlak, dürüstlük ve edep üzerine yetişen her genç, Allah'ın izniyle yaptığı her işte başarı sağlayacaktır. Vatanına ve milletine bağlı ahlaklı gençlerin yetişmesi noktasında çalışmalı, yavrularımıza, dinimizin değerlerinin insan hayatına anlam kazandıran olgulardan biri olduğunu fark ettirmeliyiz.” dedi.

Ulaş Kaymakamı Selçuk Baş ise 4-6 yaş Kur’an kurslarının önemine değinerek, "Kur'an kurslarında din görevlileri tarafından yavrularımıza, hoşgörülü olmayı, adaleti, sevgiyi, merhameti, vatan ve millet sevgisini öğretiyorlar. Geleceğimizi teşkil edecek gençlerimizin küçük yaşlarda bu şekilde eğitim almaları için 4-6 yaş Kur'an kurslarını önemsiyoruz." diye konuştu.

İlçe Belediye Başkanı İlbey, kursun yapımında emeği geçen hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, kursun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ulaş İlçe Müftüsü İzzet Kendir tarafından yapılan duanın ardından kurs hizmete açıldı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan