Divriği ilçesine bağlı Çayözü köyünde 1998 yılında PKK terör örgütü tarafından yakılıp tahrip edilen köy camisi, Divriği İlçe Müftülüğünün girişimiyle yeniden ibadete açılmaya hazırlanıyor.

Çayözü Köyü Camii, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca 1998 yılında ateşe verilerek kullanılamaz hale gelmiş ve aynı olayda beş kişi şehit düşmüştü.

Çayözü Köyü Camii'nin onarım çalışmalarını yerinde inceleyen Divriği İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Vuruşkan, "Bu güzel köyümüzün camisiyle birlikte tekrar eski canlılığına kavuşmasını Cenabı Hakk'tan niyaz ediyoruz. 'Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekatını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler. İşte bunların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur. Allah’ın mescitlerinde O’nun adının anılmasına engel olan ve onların harap olması için çalışandan daha zalim kim olabilir? Aslında bunların oralara ancak korka korka girmeleri gerekir. Böyleleri için dünyada rezillik var, ahirette de onlar için büyük azap vardır.' Bu vesile ile caminin ve köyün tekrar canlanması ve yenilenmesinde maddi ve manevi emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca PKK saldırısında şehit edilen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarına bir kez daha ecir ve sabırlar diliyorum" dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan