Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde Müslüman ülke ve topluluklardan gelen öğrencilere Türkiye’de eğitim imkânı sağlayan ‘Uluslararası İmam Hatip Lisesi’ projesi kapsamında Kayseri Şehit Ömer Halisdemir Uluslararası İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, Sivas gezisinde buluştular.

İl Müftülüğü ile Sivas Şehit Murat Ertekin Uluslararası İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde düzenlenen gezi programına, 16 farklı ülkeden gelen öğrenciler katıldı.

İki gün süren Sivas programı kapsamında tarihi ve kültürel mekânlar ziyaret eden öğrenciler, rehberlerden Sivas hakkında bilgi aldılar.

Öğrenciler gezi programının son gününde Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş ile Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezi’nde bir araya geldiler. 

“TDV Uluslararası Öğrenci Programları ile gönül coğrafyamızdan binlerce öğrenci ülkemizde eğitim görüyor.” ifadesini kullanan Müftü Akkuş, ‘talebe olunması için ilk önce talip olmak gerektiğine’ dikkati çekerek şöyle devam etti:

“Talebe demek talip olan demektir. Sizler de ilk önce bu işe talip olmalısınız. Binlerce kilometre uzaklardan cennet vatanımıza gelerek eğitim görüyorsunuz. Bu fırsatı çok iyi değerlendirmelisiniz. Ülkelerinize döndüğünüzde her alanda donanımlı bir kişi olarak dönmelisiniz. Yaşadığınız şehrin, köyün veya mahallenin çehresini değiştirmelisiniz. Bunun için ilk önce ahlakı, bilgiyi aklınıza ve gönlünüze yerleştirmeli, buradan hareketle insanlara faydalı olmalısınız. Şunu unutmayın; Allah kim çalışırsa ona ikram eder. Eğer bugün siz çalışır gayret gösterirseniz, Allah size ikramda bulunur. Hayalleriniz ve hedefleriniz büyük olmalı. ‘Ben ümmet için ne yapabilirim?’ sorusu hep akılınızda olmalı. Üç veya beş yıl sonra ülkenize döndüğünüzde Allah’ın size burada nasip ettiği ilimle sizler de şehrinizde yaralı gönülleri tedavi etmeli, ümmet olma bilincini diri tutmalısınız. Bu ülkeyi asla unutmayın, irtibatınızı koparmayın. Sizler bizim için çok değerlisiniz.”

Editör: Mehmet Çalışkan