Sivas İl Müftülüğü, personelin bilgilendirilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla tanıtım ve istişare toplantısı düzenledi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkan Vekili Ahmet Sünetci, şöyle konuştu:

“Diyanet İşleri Başkanlığı yediden yetmişe hayatın hemen her aşamasında milletimizin hizmetinde olan bir kurumdur. Diyanet Vakfımız, yeryüzünde iyiliğin hakim olması için gayret göstermektedir. Milletimizin inancını gereği gibi yaşayabilmesi, maneviyatını güçlü tutabilmesi için çaba sarf etmektedir. Vekaletle kurban organizasyonu da bu bakımdan önemli bir organizasyondur. 1993 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde vekâletle kurban organizasyonu düzenlenmektedir. Aziz milletimizin Vakfımıza emanet ettiği kurban hisseleri 2 binlerden 550 binlere ulaşmış bulunuyor. Zira insanımız Başkanlığımıza ve Diyanet Vakfımıza, dolayısıyla bizlere güveniyor. Bizlere düşen milletimizin bu güvenini pekiştirmek ve daha da ileri noktalara taşımak için sadece din-i mübin-i İslam'a hizmet bilinci ile samimiyetle çalışıp çabalamaktır. Vakfımız aracılığı ile dünyanın dört bir yanına iyilik taşıyoruz. Milletimizin yardımlarını ulaştırıyoruz. Bunun karşılığında milletimize mazlum ve muhtaç kardeşlerimizin dualarını getiriyoruz. Duadan başka onlardan hiçbir şey beklemiyoruz, talep etmiyoruz. Bizler milletimizin kurban bağışlarını yeryüzündeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken aslında onlara ümidi, kardeşliği, bir olma bilincini götürüyoruz. Onlarla birlikte mazimizi hatırlıyor, istikbale dair güzellikler tasavvur ediyoruz. Dolayısıyla bir hisse kurban eti maksat et olmaktan öte nice derin anlamlarla nice hikmetli mesajlarla yüklü bir iyilik takdimidir.”

Katılımlarından dolayı Sünetci’ye teşekkür eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş ise "2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu" hakkında bilgi verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan