Yıldızeli İlçe Müftülüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan Celal Üzümcü, kendi gayret ve çalışmalarıyla hafızlığını tamamlayarak hafızlık belgesini İl Müftüsü Remzi Pehlivan'dan aldı.

İmam Hatip görevinde iken kendi imkanlarıyla hafızlık çalışmasına başlayan Şube Müdürü Üzümcü, Yıldızeli İlçe Müftülüğü Şube Müdürlüğü görevine  atanmasıyla birlikte hafızlık eğitimine devam ederek  hafızlığını tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olan Üzümcü, hafızlık belgesini almaya hak kazandı.

İl Müftülüğünde düzenlenen belge takdiminde konuşan İl Müftüsü Pehlivan, "Celal Üzümcü hocamızın kendi gayreti ile gerçekleştirdiği hafızlık eğitimi gerçekten takdire şayan ve din görevlilerine örnek bir davranış niteliğindedir. Hocamızı tebrik ediyor, Yüce kitabımızın ömür boyu kendisine yoldaş olmasın diliyorum." dedi.

Pehlivan, hafızlığını tamamlayan Şube Müdürü Üzümcü'yü tebrik ederek belgesini takdim etti.

Programda duygularını dile getiren Celal Üzümcü ise; "İnsanlar çalışarak ve boş zamanlarını değerlendirerek her şeyi elde edebilir. Özellikle boş zamanlarını iyi değerlendirmek zaman israfının önüne geçmek, varmak istediğimiz hedeflere ulaşmanın tek yoludur. Bende boş vakitlerde Kur'an-ı Kerim ezberleyerek hafızlığımı tamamladım." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan