Sivas İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'na katılan ve başarılı olan 120 erkek öğrenci, düzenlenen törenle hafızlık belgelerine kavuştu.

4 Eylül Sanayi Camii'nde gerçekleştirilen merasime Vali Salih Ayhan, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan, siyasiler, protokol üyeleri, din görevlileri ve hafızlarla aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Salih Ayhan, "hafızların ümmetin en şerefli evlatlarından olduğunu" belirterek, "Allah yolunda hafız olanları tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Hafızlık yapmanın kolay bir iş olmadığına dikkati çeken İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Hafızlıklarını tamamlayan yavrularımızı, bu yola teşvik eden ailelerini ve emek vererek yetiştiren değerli hocalarını tebrik ediyorum." diye konuştu.

"Hafızlık Proje İmam Hatip Okulları"nın meyve vermeye devam ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan ise "Zeki Hayran Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulumuzda hem akademik eğitimine hem de hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerimizin bugün sevinçli günleri. Hafızlığını başarıyla tamamlayan tüm öğrencilerimizi, ailelerini ve hocalarını tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Toplamda 120 öğrencinin "Hafızlık Belgesi" aldığı tören kurra hafız Erdal Karatepe tarafından yapılan dua ile tamamlandı.

Tören sonunda hafızlara belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan