Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla mülakat yoluyla seçilen 20 din görevlisi, Sivas İl Müftülüğü Kadıburhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezinde tashih-i huruf kursuna başladı.

Tashih-i huruf kursunun ilk açılış dersinde konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Diyanet İşleri Başkanlığının önemli kurslarından biri olan tashih-i huruf kursunun Sivas‘ta da düzenlenmesinden dolayı mutluluk yaşadığını belirterek kursa gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı din görevlilerine teşekkür etti.  Müftü Akkuş konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bizler toplumda önder olarak hakkın ve hakikatin sesini yükseltmek, Allah’ın kitabını ve güzel ahlakı öğretmek, milletimizi ve medeniyetimizi en güzel şekilde temsil etmekle görevlendirildik. Bu görevi en güzel biçimde yerine getirmekle mesulüz, bu kurslar sayesinde görevimizde başarı sağlayacağız sizlere göstermiş olduğunuz gayretlerden dolayı tekrar teşekkür ederim.” dedi.

Haftada 28 saat olarak 6 ay devam edecek olan tashih-i huruf kursunu başarıyla tamamlayan görevliler belge almaya hak kazanacak.

Editör: Mehmet Çalışkan