Sivas Müftülüğüne bağlı Kur’an kursları ile Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulları'nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'na katılan ve başarılı olan 180 kız öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

4 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen merasimde Sivas Valisi Salih Ayhan, Kur'an-ı Kerim'in tümünü ezberleme başarısı gösteren 12-25 yaş aralığındaki onlarca hafızın icazetinin hayırlı olmasını dileyerek, güzel görevlerde bulunmaları temennisinde bulundu.

Sivas İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan "Hafızlık Eğitimi Protokolü" ile önemli derecede yol kat edildiğini belirterek hafızlık eğitiminin önemine dikkati çeken İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “İşte burada bulunan hafızlar sizlerin eseridir. Hafızlık projesinde başta Sivas Valiliğimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve diğer kurumlarımızla tüm program ve planlarını çocuklarına göre yapan ailelere teşekkür ediyorum.” dedi.  

Vali Ayhan’ın eşi Zeynep Akkiraz Ayhan ise "Kutsal kelam hafızlara emanettir. Bu bilinçle onunla en iyi şekilde iletişim kuracağınıza ve onunla ahlaklanacağınıza inancımız sonsuzdur." dedi.

Konuşmaların ardından Zeki Hayran Hafızlık Proje İmam Hatip Ortakulu, Abdulvahhabi Gazi Yatılı Hafızlık Kur'an Kursu, Hatice Şaşmaz Kur'an Kursu, Nuri Dönmezcan Kur'an Kursu ile Yıldızeli ve Suşehri ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun olan 180 öğrenciye hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Program yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan