Sivas Valiliği himayesinde Sivas İl Müftülüğünce "Camide Ol'mak" projesi başlatılmıştı.

Salgın nedeniyle bir süre ara verilen proje yeniden başlatıldı.

Proje kapsamında Selçuklu Yeşil Camii'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Salih Ayhan ile kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sabah namazı öncesi İl Müftüsü Remzi Pehlivan'ın sohbetiyle başlayan program, namaz sonrası Kur'an-ı Kerim tilaveti, ezkar, zikir ve dualarla devam etti.

7'den 70'e her yaştan çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan Vali Ayhan, vatandaşların üç aylarını ve Regaib Kandili'ni tebrik ederek, "İçerisinde nice manalı geceler, günler barındıran mübarek üç ayların başlangıcında, Regaib Kandili öncesi günün ilk ışıklarında çocuklarımızla 'Camide Ol'mak' için buluştuk. Bugün eller semaya, gönüller Rabbine yönelecek, bol bol dua edeceğiz. Allah bizleri bu ayların, bu gecelerin feyzinden, bereketinden nasiplenenlerden eylesin. Çocuklarımızın erken yaşta camiye gelmesini, camide olgunlaşmasını çok önemsiyoruz. Bunun için de Müftülüğümüzle birlikte çeşitli projeler yapıyoruz. Bunlardan biri de 'Cami'de Ol'mak'. Her hafta farklı bir camimizde gençlerimizle, mahalle halkıyla bir araya geliyoruz. Salgın nedeniyle ara verdiğimiz buluşmalarımıza üç ayların bereketiyle tekrar kaldığı yerden devam edeceğiz." dedi.

İl Müftüsü Remzi Pehlivan ise "Hepimizin hedeflediği bir istikamet vardır. Hedefe ulaşmamız için maddi manevi yönden çok çalışmamız gerekir. Bizlerin asıl hedefi ise ebedi hayatımız olan ahiret saadeti için çalışmaktır. İçerisine girdiğimiz üç aylar diye tabir edilen rahmet, bereket ve mağfiret aylarını iyi değerlendirip inşallah asıl hedefimize ulaşacağız. Rabbim bizlere bu ayları hakkıyla değerlendirmeyi nasip etsin." duasında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan