Sivas İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB), "Boşanma Süreci ve Sonrası Aile Eğitimi" konulu seminer düzenledi.

ADRB tarafından düzenlenen seminere Kur'an kursu öğreticileri ile kadınlar katıldı.

Seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Yaşadığımız bu hayatın inişleri ve çıkışları var. Hayatta çeşitli imtihanlarla karşılaşıyoruz." dedi.

- Eşler, birbirine Allah'ın emanetidir

Ailede eşlerin birbirlerinin parçaları olduklarını belirten Müftü Akkuş, "Eşler, birbirine Allah'ın bir emanetidir. Hayatlarımızda olumsuzluklar olabilir, bu olumsuzlukları kırıp dökmeden düzeltmek çok önemli. Olayları serinkanlılıkla değerlendirme ve çözüm bulma yollarımızı aramalıyız. Her insanın aile hayatında olumsuzluklar olabilir. Peygamberimizin aile hayatında da olmuştur. Bu süreci en iyi şekilde olumluya çevirmeli, bunun için aile eğitim merkezlerinden, uzmanlardan veya Aile Dini Rehberlik Bürolarımızdan destek alarak olumlu hale çevirmek kötü sonuçların olmasını engelleyecektir." diye konuştu.

İki hafta boyunca devam eden seminerde; "Eşler Arası İletişim ve Problem Çözme Teknikleri", "Boşanma Süreci ve Sonrasında Sağlıklı Beslenmenin Önemi", "Aile İçinde Kadın ve Erkeğin Sorumlulukları" ve "Evlilikte Boşanma Sürecinde Anne Baba Olmak ve Anne Baba Kalmak" konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan