Gerçekleşen toplantıya Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü katıldı.

İl müftülüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler,  gençlik koordinatörleri ve hastanelerde görevli manevi rehberler katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan Daire Başkanı Dr. Faruk Görgülü, bilgi ve ahlak eksenli, irfani derinliğine sahip, evrensel, insani ve İslamî erdemleri önceleyen bir dindarlığın gelişmesine katkı sağlamak için yayın alanında çalıştıklarını belirterek, yayın hizmetlerinin Diyanet İşleri Başkanlığının kurulduğu ilk yıllardan itibaren devam eden bir hizmet olduğunu dile getirdi.

Dr. Görgülü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Toplumu din konusunda bilgilendirirken sahih bilgiyi insanlarımıza sunmak son derece önemlidir. Allah’a hamdüsenalar olsun ki bugün Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları en güvenilir yayınlar arasında yer almaktadır. Bizlerin ve sizlerin gayretleriyle bu güvenilirliği toplumumuzun her kesimine ulaştırmamız gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlangıcından bugüne kadar 1517 eseri var.  İnşallah bu eserlerimizi daha da çoğaltacağız ve çoğaltıyoruz. Özellikle gençler ve ailelerimiz ilgili yayınlarımızı en kısa zamanda sizlerin istifadesine sunacağız.”

Dr. Faruk Görgülü,  konuşmasının sonunda yayınlanacak eserler hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Yusuf Akkuş: “Başkanlığımızın gösterdiği hedeflere varmak için gecemizi gündüzüme katarak çalışmamız gerekiyor. Bugün insanlara hizmet noktasında alanımız genişlemiştir. Hastanelerden cezaevlerine, üniversitelerden 4-6 yaş Kur’an kurslarına ve bunun yanı sıra Orta Doğu’dan Asya’ya ve Balkanlara kadar Diyanet İşleri Başkanlığımız hizmet götürmektedir. Bizler de bu hizmet kervanında olduğumuz için Rabbimize ne kadar şükretsek azdır.” diye konuştu.

Toplantı sonunda katılımcılarla basılı ve görsel yayınlar konusunda istişare yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan