Sivas İl Müftü Vekili Ünal Tan, yeni binasında hizmete başlayan İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret ederek, personelle bir araya geldi.

İtfaiye Müdürü Zekeriya Kayalı’yı makamında ziyaret eden Tan, yeni hizmet binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ardından itfaiye personeliyle bir araya gelen Müftü Vekili Tan, itfaiye erlerine çok önemli ve manevi bir görevi ifa ettiklerini belirterek, "Her türlü afet ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren, yaz kış demeden hem yangın hem de kurtarma faaliyetlerini özveriyle yürüten itfaiye personelimizi tebrik ediyor, Yüce Allah’tan çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum." dedi.

Konuşmasının devamında bu dünyadaki nimetlerden birinin de helal rızık kazanmak olduğuna değinen Tan, "Sizler çoluk,çocuğunuzun rızkını helal yollarla aramanın farz olduğu bilinciyle bu görevi yerine getiriyorsunuz. Diğer yandan sizler rızkınızı kazanmanın yanında birçok mesleklerden farklı olarak her cana, canlı olduğu bilinciyle yaklaşarak canınız pahasına insanları ve diğer canlıları kurtarmak için gayret gösteriyorsunuz. Yüce Rabbim sizlere güç, kuvvet ve sabırlar ihsan etsin. ‘Her kim bir can kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur.’ ayetinin müjdesini sizler yaşıyorsunuz. Bu nedenle manevi yönü ağır bir görevi de ifa etmiş oluyorsunuz." diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İtfaiye Müdürü Zekeriya Kayalı ise personele verdiği manevi desteklerinden dolayı Tan’a ve müftülük personeline teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan