Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na, önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de toplumun tüm kesimlerinden destek yağıyor.

İl ve ilçe müftüleri ile din görevlileri de kurban bağışında bulunarak kampanyaya destek veriyor.

Bu kapsamda Sivas İl Müftüsü ve TDV Sivas Şubesi Başkanı Remzi Pehlivan ve İl Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş kurban vekaletlerini TDV’ye verdi.

İl Müftüsü Pehlivan, "Hayırsever milletimizin güçlü desteği ve vakfımıza gönül veren insanların gayretli çalışmalarıyla uluslararası bir vakıf haline gelen Türkiye Diyanet Vakfımız, dünyanın dört bir yanında sürdürdüğü çalışmalarla din, dil, renk ve cinsiyet ayrımı yapmadan mazluma umut olmaktadır. Vakfımızın en büyük organizasyonlarından biri olan vekaletle kurban bağışı kampanyası, doğru ve güvenilir bir şekilde yürütülmektedir. Vakfımız kurban hizmetlerinde şeffaf, hesap verebilecek ve manevi sorumluluğunun bilincindedir. Kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesi için bizlerde kurban bağışlarımızı TDV’ye verdik.  TDV güvencesiyle kesilen ve dağıtılan kurbanlarla ihtiyaç sahibi milyonlarca kişinin yüzü gülüyor. Bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri yurt içi için 2250 lira, yurt dışı için ise 1800 lira olarak belirlenmiştir. Gelin, kurban ibadetimizi ifa ederken mahzun ve mağdur gönüllere bayram coşkusu yaşatalım." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan