Sivas İl Müftülüğü, “Cami Gençlik Buluşmaları” kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. 

Cumhuriyet Üniversitesi Camii'nde düzenlenen programa İl Müftüsü Remzi Pehlivan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan yabancı öğrenciler ile çok sayıda genç katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda gençlere hitap eden İl Müftüsü Remzi Pehlivan, Müslümanın her yönüyle Allah'a teslim olan insan olduğunu hatırlatarak bu teslimiyetin birinci şartının ise işini en güzel şekilde yapmak ve dosdoğru bir insan olmak olduğunun altını çizdi.

Yapılan amellerin en güzeli gençlikte yapılan ameller olduğu vurgulayan Müftü Pehlivan, “Gençlik bir hazinedir, bu zamanlarda yaptığınız iş ve çalışmalar çok kıymetlidir. Zamanı en iyi şekilde kullanarak kendini yetiştirmeniz ve yaptığınız işi en güzelde şekilde yerine getirmeniz ilk hedefiniz olmalıdır.” dedi.

“Rahmet iklimi içerisindeyiz”

Müftü Pehlivan, üç ayların manevi ikliminde insanın daha çok iç muhasebe yapması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“Mübarek üç aylar içerisindeyiz. Bir rahmet iklimi yaşıyoruz. Pazar günü nasip olursa Miraç Kandili’ni idrak edeceğiz. Bu aylar rahmet ve mağfiretin zirve yaptığı aylardır. Bu günler kendi iç muhasebemizi en fazla yapmamız gereken günler ve gecelerdir. Kendi miracımızı, iç yolculuğumuzu yapmalı, Rabbimize en güzel kul olma yollarını aramalıyız. Şöyle bir baktığımızda bütün dünya insanları olarak aslında kardeşiz, hepimiz Hz. Adem'in ve Hz. Havva'nın çocuklarıyız. Bu manada dünya evimizdeki ilk ödevimiz ahlaklı, doğru ve dürüst insanlar olmaktır. Geçen zaman bir daha gelmeyecek, bu günleri en iyi şekilde değerlendirmeliyiz."

“Miracın bize üç hediyesi”

Gençlere Hz. Peygamberin Miraç’tan üç hediye ile döndüğünü hatırlatan Müftü Pehlivan, "Yüce Rabbimiz, Peygamberimizi kendi katına yükseltiyor ve Peygamberimiz bazı manevi hallere giriyor. Yine burada Efendimiz, Allah'ın huzurundan üç hediye ile geliyor. Bunlardan birisi 5 vakit namaz, diğeri Bakara Suresinin son iki ayeti ve Müslüman olup Allah'a şirk koşmadan ölenlerin cehennemde ebedi olarak kalmayacakları, cezasını çektikten sonra cennete gidecekleri müjdesidir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda gençlerin kandilini tebrik eden Müftü Pehlivan, gençlerin her zaman cami merkezli bir hayat yaşamalarını istedi.

Daha sonra söz alan Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ise Müslümanların birlik beraberlik içerisinde yaşamalarına vurgu yaparak "Yurtlarımızda hem yerli hem de ülke dışından gelen yabancı misafir öğrencilerimiz var. Bizim için tüm öğrencilerimiz eşittir. Bizler onlar için buradayız. Devletimizin tüm imkanlarını onlar için seferber ediyoruz. Gençlerimizin vatanına, milletine ve inancına bağlı gençler olması için çalışıyoruz. Bu birlikteliği sağlayarak programı gerçekleştiren herkese teşekkür eder, idrak edeceğimiz Miraç Kandilinin hayırlara vesile olmasını temenni ederim." dedi.

Program sonunda İl Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş tarafından dua yapılarak cami görevlileri tarafından öğrencilere ikramda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan