Sivas İl Müftülüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında yürütülen gençlik hizmetlerini ve planlanan projeleri değerlendirmek amacıyla "İstişare Toplantısı" düzenlendi.      

Yıldız Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen toplantıda gençlik hizmetlerini değerlendiren İl Müftüsü Remzi Pehlivan, "İçinde bulunduğumuz manevi mevsimi de göz önüne alarak, gençlerimize her yönüyle dokunmamız ve bu manevi atmosferi onlara hissettirmemiz gerekiyor." dedi.  

Manevi danışmanlığın hassasiyet gerektiren özel bir görev olduğunu belirten İl Müftüsü Pehlivan, sözlerini şöyle sürdürü:

"Gençlere ulaşmanın yolunu bir şekilde bulup onlarla sohbet etmek, onları dinlemek ve yardımcı olmak çok değerlidir. Onların hatırlarını sorup dertlerini dinlemek gençlerimizi motive edecektir. Eğer gençlerimize biz ulaşıp sahip çıkamaz isek dış etkenler daha etkili olacak ve gençleri yanlış yollara sürükleyecektir. İşimiz çok; insanın doğumundan ölümüne kadar bizim görevimiz var. Sevinçli anında, hüzünlü anında hep yanında olacağız. Gençler uzak diyarlardan gelerek anne ve babalarından bizlere emanet ediliyor. Bizler de emanete sahip çıkarak devletimizin bize sağladığı imkanlar çerçevesinde onları korumak kollamak, yetişmelerinde yardımcı olmak zorundayız. Sizler işin mutfağındasınız. Bir gencimizin ilimizden sevinçle ayrılması, Allah razı olsun demesi bizim için en büyük teşekkürdür."

Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ise "Devletimiz her imkanı sağlamıştır. Bizim burada yapacağımız; gençlerimize ulaşarak ilgilenmek, onları ziyaret etmek, onların dertleriyle dertlenmektir. Bu arada gençlerimizi keşfedip onların gizli yeteneklerini ortaya çıkarmaktır. Bizim ulaşamayıp dokunamadığımız genç, bizden uzak demektir. Maneviyattan uzak demektir. Bu iki güzide kurum el ele, gönül gönüle vererek gençlerimize hizmet noktasında çalışacağız. İnşallah dolu dolu bir eğitim sezonu sizlerin gayretleri ile yapacağımız sosyal projelerle daha iyi geçecektir. Bizler iki ayrı kurum gibi görünsek de biz biriz, beraberiz." ifadelerine yer verdi.

Toplantı yeni dönemde yapılacak gençlik hizmetlerinin istişare edilmesiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan