Sivas’ta il müftülüğü, gençlik koordinatörler, manevi danışman ve temsilcilerle bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmak gerektiğini ifade eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Milli ve manevi değerlere haiz bir toplum meydana getirmek için çok yorulmalıyız; çünkü yorulmadan başaramayız” diye konuştu.

il Müftülüğü Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezinde düzenlenen istişare toplantısına Sivas İl merkezi ve ilçelerinde görevli gençlik koordinatörleri,  Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) manevi danışmanları, hastane manevi rehberleri, engelli koordinatörleri ve gençlik mahalle temsilcileri katıldı. 

Gençlik çalışmaları başta olmak üzere manevi danışman ve manevi rehberlik ile ilgili gerekli alt yapı ve mevzuatın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tamamen tamamlandığını hatırlatan Müftü Akkuş,  geriye sadece gayret edip çalışmak kaldığını söyledi.

Müftü Akkuş konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Yüce Allah bizlere toplumu din konusunda aydınlatmak gibi ulvi ve sorumluluğu büyük bir görev vermiştir. Bu sorumlulukla çalışıp gayret edersek Allah bizlere kapılarını açacaktır. Bu dünyadan giderken kimsenin peşinden paraları, altınları gitmedi, gitmeyecek. Bizimle beraber gelecek olan yaptığımız iyilik ve insanlara sağladığımız faydalardır. Bu vatan için kanını, canını veren ecdadımızın ve şehitlerimizin üzerimizde hakkı var, bize verilen sorumluluğu yerine getirmezsek onların vebali bizim üstümüzde kalır.” 

“Her bir din görevlimiz mahallesinin ve köyünün imamı olmalı ve muhatap kitlemiz gençler olduğundan etraflarında en iyi rol model olarak bizleri görmeliler. Bu nedenle çok çalışıp, çok okuyup Rabbimizin bize öğrettiklerini bizlerde gençlere aktarmalıyız. Şuanda bizlere verilen imkân ve sorumluluğun kıymetini çok iyi değerlendirmeliyiz. Eğer bizler gayretimizi ortaya koymazsak Allah verdiği nimeti elimizden alır. Gece gündüz demeden çalışmalıyız. Bugün internet dünyasının karanlık yüzü, sosyal medya ve bazı akımlar gençleri kendilerine mahkûm etmeden önce biz onların kalplerine ve manevi dünyalarına el uzatmalıyız. ”dedi.

Daha sonra yapılan çalışmalar hakkında koordinatörlerden bilgi alan Müftü Akkuş,  her mahalle ve okulda temsilcilikler oluşturulacağını ifade ederek Diyanet İşleri Başkanlığının “Gençliğe Değer Projesi” hakkında da yapılması gerekenleri aktardı.

Editör: Mehmet Çalışkan