Sivas İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ile Karainci Camii Gençlik Kolları iş birliğinde “Sabah Namazı Buluşması” düzenlendi.

Karainci Camii’nde düzenlenen programda gençler tarafından ahirete irtihal eden öğretmenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Gençlerin öğretmenlerine olan vefasının takdire değer olduğunu ifade eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, “Genç yaşta namaza başlamak, namazı eda etmek çok anlamlı. Bu genç yaşta, uykunun en tatlı zamanında kalkıp şeytanın vesveselerine aldırış etmeden namaza gelmek çok anlamlı ve çok güzel bir davranış. Camiler Allah’ın evleridir, yeryüzünün cennet bahçeleridir.  Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy,  milletimizin kurtuluşunun ‘cuma namazına gelen cemaatin sabah namazına gelmesiyle’ olacağını ifade ediyor. Sabah namazı şahitli namazdır, melekler bize şahit, cami bize şahit, hepimiz birbirimize şahidiz. Rabbimiz ibadetle yetişen genci, gönlü ve kalbi camilere bağlı kişiyi ve seher vaktinde Allah’ı zikredenleri kıyamet gününde arşın gölgesinde himaye edecektir. Sizleri bu güzel davranışınızdan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Sohbetin ardından vefat eden öğretmenler için okunan hatimlerin duası yapıldı. 

Namaz sonrası gençlere ikramlarda bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan