"Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Sivas İl Müftülüğü vatandaşlara karanfil ve Diyanet Dergisi hediye etti.

Sivas İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, Cumhuriyet Meydanında vatandaşların kandili kutlayarak karanfil ve Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla çıkardığı "Peygamberimiz ve Çocuk" temalı aylık dergisi hediye edildi.

- Kandilde gençler unutulmadı

Öte yandan Mescidi Aksa Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Neb-i programında çocuklar da unutulmadı.

Mescidi Aksa Camii’nde düzenlenen kandil programında Sivas Belediyesi tarafından gençlere forma hediye edildi.

Programda konuşan İl Müftüsü Yusuf Akkuş'ta,  Kandil vesilesiyle çocukları sevindirdiği için Başkan Bilgin’e teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirişinin seneyi devriyesini idrak etmekteyiz. Bugün görüyoruz ki bazı kesimler tarafından Peygamber Efendimize karşı bir hücum var. O'nun ahlakını anlayamamış bu kesimlere karşı Peygamber Efendimizi sizler savunacaksınız. O'nun mesajlarını geleceğe sizler aktaracaksınız. Karanlıktaki bir toplumu aydınlığa taşıyan Peygamber Efendimize hakaret edenler, aslında kendilerinin ne kadar karanlıkta ve cahillik içinde olduklarını gösteriyorlar.   Sizlerin yüreğinden Peygamber Efendimizin sevgisi, aklınızdan Yüce kitabımızın mesajları eksik olmasın."

 

- Gençler, Hz. Muhammed’i çok seviyor

Sivas Ulaş İlçe Müftülüğü tarafından Merkez Camii’nde kandil programı düzenlendi.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programda Kur’an’ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunarak dualar edildi.

Programda gençlere “Peygamber Efendimiz ve Çocuk” temalı sohbet gerçekleştirilerek Mevlid-i Neb-i Haftasının öneminden bahsedildi.

Programın sonunda öğrencilere Ulaş Gençlik Koordinatörlüğünce hayırseverlerin katkılarıyla 50 öğrenciye kandil harçlığı dağıtıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan