Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri koordinesinde "evde, kursta, camide, ister çevrimiçi ister yüz yüze" sloganıyla açılan Yaz Kur’an Kursları'na devam eden öğrenciler, eğitimin yanı sıra çeşitli etkinliklerde bir araya geliyor.

Bu kapsamda Altınyayla İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Kur’an Kursları'na katılan çocuklar, İlçe Jandarma Komutanlığı ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı programında buluştu.

Yaz Kur’an Kursları hakkında bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Mehmet Zahid İçli, "Yaz döneminde Kur’an-ı Kerim’i ve temel dini bilgileri öğrenmek için camilerimize ve kurslarımıza koşan sevgili çocuklarımıza, evlatlarını emin ellere teslim eden anne-babalara ve onların eğitimiyle en güzel şekilde ilgilenmeye çalışan görevlilerimize, bugün öğrencilerimize kapılarını açan Jandarma Komutanımıza, kahvaltı programının düzenlenmesinde emeği geçen din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Davetimize icabet eden Kaymakamımıza ve protokol üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Kurslarımızda öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak, öğrencilerimiz arasında birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının  daha da kuvvetlenmesini sağlamak için bu tür etkinliklere ve sportif faaliyetlere devam edeceğiz." dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen kahvaltı programına Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman, İlçe Müftüsü Mehmet Zahid İçli, Belediye Başkanı Sinan Akbulut, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Yıldız, İlçe Emniyet Amiri Gökhan Yildirim ve öğrenciler katıldı.

Öte yandan Şafak Mahallesi Camii'nde düzenlenen programda Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ile buluşan İlçe Müftüsü İçli, çocukların camilerin neşesi olduğunu belirterek programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan