Sivas Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Sanayi Camii, rengarenk çiçekli bahçesiyle görenlerin dikkatini çekiyor.

20 yıl önce yapılan camiyi 10 yıldan bu yana çiçeklerle donatan cami görevlileri Yusuf Yıldırım ve Ali Erdoğan, namaz vakitleri dışında da cami de bulunarak her gün çiçeklerin bakım ve temizliklerini yapıyor.

Camiyi ziyaret eden İl Müftüsü Remzi Pehlivan, "Böyle kutsal bir mekanın çiçeklerle donatılması ve etrafının tabiri caizse cennet bahçesi gibi olması takdire şayan bir olaydır." dedi.

Huzurlu bir ibadetin temizlikten ve güzellikten geçtiğini söyleyen Müftü Pehlivan, çiçeklerin camiye çok yakıştığını ifade ederek gayretli çalışmalarından dolayı cami görevlilerini tebrik etti.

Cami bahçesindeki güllerin ayrıca çevredeki esnaf tarafından da korunduğunu belirten Müezzin Yusuf Yıldırım ise "Çiçekler için finansmanı da esnafımız sağlıyor. Gelip bakımlarını, sulamasını yapıyorlar. Özel bir gayreti olan, hobisi olan, çiçekleri seven buraya gelip bahçeye emek veriyor." ifadelerini kaydetti.

Cami cemaatinin namaz vakti dışında da camiye gelerek cami bahçesinde vakit geçirdiklerini ifade eden Yıldırım, cami cemaatinin buraya geldiklerinde huzur bulduklarını ve saatlerce ayrılamadıklarını söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan