Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlara maddi ve manevi destekte bulunan Sivas İl Müftülüğü, gençlere yönelik "Koronadan Hayatıma Notlar" adlı kompozisyon yarışması düzenledi.

Sivas İl Müftülüğü Hanımlar Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde düzenlenen yarışmada gençler, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecine farklı bir açıdan bakarak, bu süreçte insanlığın içinde bulunduğu durumu kaleme aldı.

Yarışmada dereceye giren gençleri kabul eden İl Müftüsü Yusuf Akkuş, gençlerin kaleme aldığı kompozisyonlarını kendilerinden tekrar dinleyerek şunları kaydetti:

"İnsan hayatı şu anda koronadan önce ve koronadan sonra diye ikiye ayrıldı. İnsanlık eski günlerini özler oldu. Bunun yanında bu pandemi süreci bir telaş içerisinde olan ve hırsla dünyaya sarılan, büyüklük taslayan insana Yüce Rabbimizin de ifadesiyle ne kadar aciz olduğunu gösterdi. Gözle göremediği bir virüs karşısında insanlık hayatını değiştirmek zorunda kaldı. Allah’tan dileğimiz en kısa sürede bu imtihandan bizleri kurtarmasıdır. Pandemi sürecini anlatan ve insanlığın içinde bulunduğu durumu kaleme aldığınız yazılarınızı tek tek okudum, gerecekten çok duygulandım, duygularınızı çok güzel ifade etmişsiniz. Bu sürece farklılık katan Gençlik Koordinatörlüğümüzü de ayrıca tebrik ediyorum."

Müftü Akkuş, yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Yarışma sonucunda; "Gaflet Uykusundan Uyan" başlıklı kompozisyon yazısıyla Aysun Kapan birinci, "Korona Masivasından İstiğfar Maverasına" başlıklı yazısıyla Özge Çelik ikinci, "Koronadan Hayatıma Notlar" yazısıyla Bahar Kılıç ise üçüncü oldu.

Editör: Mehmet Çalışkan