Gürün İlçe Müftülüğünce 2022 yılı Ramazan ayında "Ramazan ve Doğruluk" teması ile çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.

Bu kapsamda camiler ve Kur’an kursları dışında özellikle gençlik çalışmaları, okul ve KYK öğrencilerine manevi destek, yaşlı ve kimsesizleri ziyaret, engelli ve ihtiyaçlı ailelere destek gibi bir çok alanda görev alan din görevlileri düzenlenen programla ödüllendirildi.

Gürün Kaymakamlığınca düzenlenen teşekkür yemeği programında konuşan Kaymakam Halil Yazıcı, özellikle Ramazan ayında gösterdikleri yüksek performans dolayısıyla din görevlilerine teşekkür etti.

Programa katılan Belediye Başkanı Nami Çiftçi ise din görevlilerinin çok önemli bir görevi ifa ettiğine dikkati çekerek Belediye olarak ihtiyaç halinde her daim Müftülüğün yanında olacaklarını söyledi.

İlçe Müftüsü Dr. Hüseyin Bayrak, "Diyanet İşleri Başkanlığınca  görevlendirilen din görevlileri, camiler ve Kur’an kursları haricinde din gönüllüsü olarak mesai mefhumu aramaksızın yurt içinde ve yurt dışında birçok alanda vatandaş, soydaş ve dindaşlarımıza hizmet etmekteler. Kimi zaman bir yetimin yanında ebeveynlik, kimi zaman bir engellinin elinde dayanacak gücü, kimi zaman da yaşlıların evlerinde çocukları oluyorlar. Bizlere faaliyetlerimizde destekleri olan Kaymakamlığımıza ve Belediyemize kurumum ve şahsım adına şükranlarını sunuyorum." dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan