Sivas’ta 1 Kasım 2020’de temeli atılarak inşasına başlanan Kur'an Kursu Külliyesi, hayırseverlerin desteği ile hızla yükseliyor.

İl Müftülüğü koordinesinde inşa edilen Kur'an Kursu Külliyesi’ne anlamlı bir destek de Sivaslı iş adamlarından geldi.

Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş’u makamında ziyaret eden Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, inşası devam eden Müftü Abdurrauf Efendi Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kursu ve Külliyesi için Sivaslı iş adamlarının bağışlarını teslim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Akkuş, Kılavuz Mahallesinde yapımına devam edilen Abdurrauf Efendi Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu ve Külliyesi’ne verilen destekten dolayı Başkan Eken’e teşekkür ederek, Türkiye Diyanet Vakfı Sivas Şubesi adına “Teşekkür Belgesi” takdim etti.

5 bin 650 metrekare alan üzerine 5 katlı olacak şekilde inşa edilecek külliye içerisinde 41 adet derslik, eğitim ve konferans salonları ile sosyal alanlar yer alacak.

Aynı zamanda öğrencilerin akademik eğitimine devam ederken hafızlık eğitimini de almalarının sağlanacağı külliyenin 2021 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Editör: Mehmet Çalışkan