Sivas'ta "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi"nin uygulandığı okullardan biri olan Sivas Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi hafız Reyyan Duman, "Liselere Geçişi Sistemi (LGS)" kapsamında uygulanan merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olan Duman, "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında Sivas İl Müftülüğü Kur'an kursu öğreticileri rehberliğinde öncelikle hafızlığını tamamladı.

Ardından örgün eğitimine devam eden Duman, okuldaki öğretmenleri rehberliğinde LGS'ye hazırlandı.

Disiplinli bir çalışma sonucunda 500 tam puanla LGS'de Türkiye birincisi olan Duman, hafızlık proje okullarının gurur kaynağı oldu.

İl Müftüsü Pehlivan'dan tebrik telefonu

Hafız Reyyan Duman'ı telefonla arayarak tebrik eden İl Müftüsü Remzi Pehlivan, "Hem hafız olmanız hem de LGS'de Türkiye birincisi olmanız bizi iki kere mutlu etti. Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum. Sizleri, ailenizi ve öğretmenlerinizi tebrik ediyorum." dedi.

Okul Müdürü Fatih Algül ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Hamdolsun öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlamayı başardık. Yüzde 0,40'lık dilimde 4 öğrencimiz var, üçü hafız. Aynı şekilde yüzde 1,58'lik dilimde 6 öğrencimiz var, onların da dördü hafız . Bu noktada Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüze ve bu projeye emek eden Kur'an kursu öğreticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Öğrencimiz hafızlık eğitiminin ardından tamamen okul imkanlarıyla bu sürece hazırlandı. Öğretmenlerimiz bu süreçte tüm öğrencilerimize yönelik LGS öğrenci koçluğu çalışması yürüttü. İl Milli Eğitim Müdürümüz de öğrencimizi ve ailesini aradı, tebrik etti."

Hafız Reyyan Duman'ın babası Rıza Duman da bu okulu isteyerek ve güvenerek tercih ettiklerini dile getirerek,  "Dört yıllık eğitim sürecinde çocuğumu kendi çocuklarından ayırmayan ve büyük emek sarf eden tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Kızımı bu okula verirken hayalim buradan Kartal İmam Hatip Lisesi'ne gitmesi idi. Bunu da bu okulda başaracağımızı biliyorduk. İyi ki bu okula güvenmişiz. Çocuğumuz hem hafız oldu hem de Türkiye birincisi oldu. Çok mutluyuz. Hafızlık aşamasında kızıma değerli katkılarından dolayı Sivas İl Müftülüğüne, akademik çalışmasında emeklerini esirgemeyen öğretmenlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Hafızlık eğitiminin LGS'ye hazırlık sürecinde bana büyük katkısı oldu"

Türkiye birincisi olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren ve bu süreçte öğretmenlerinden çok yakın bir ilgi gördüğünü belirten Reyyan Duman, hafızlık çalışmalarının LGS hazırlık sürecine çok büyük katkısı olduğunu söyledi.

Hafızlık yaparken displinli bir çalışma süreci geçirdiğini ifade eden Duman, buradan edindiği kazanımların kendisine uzun süre masa başında çalışma alışkanlığı kazandırdığını ve bu alışkanlığın LGS sürecinde çok büyük faydasını gördüğünü dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan