Hafik İlçe Müftülüğü, “Mevlid-i Nebi Haftası” kapsamında çok sayıda etkinlik düzenledi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’nde İzzet Örnek Merkez Camii’nde program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahi ve kasideler seslendirildi, Mevlid-i Şerif okundu, salavat-ı şerifeler getirildi.

Programda cemaate hitap eden İlçe Müftüsü Cihan Yıldız, “Bu gece, beşerin cahiliye anlayışına teslim olduğu bir dönemde, üstün ve yüce ahlakı ile birlikte, bir medeniyet inşasının rahmet peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) ile taçlandığı, kendisinin şahsında bayraklaştığı gecedir.” dedi.

İlçe Müftüsü Yıldız, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası ‘Peygamberimiz ve Vefa Toplumu’ temasıyla çeşitli etkinliklerle idrak ediliyor. Bütün insanlığın idrakine rahmani anlayışı yerleştiren, gerçekleştirdiği bu büyük inkişafla alemdeki bütün rahmet kapılarının insanlığa açılmasına vesile olan, veladetiyle alemi kuşatan, çoraklaşmış ruhlara can suyu olan Hazreti Muhammed Mustafa (s.a.s.) Efendimizin doğum gecesi olan mübarek Mevlid-i Nebi’nin İslam alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Müftü Yıldız’ın yaptığı dua ile tamamlanan program sonunda cemaate ikramlarda bulunuldu.

 Mevlid-i Nebi yarışmaları

Öte yandan “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında Hafik Müftülüğünce ilçe genelindeki ilkokul öğrencilerine yönelik şiir, ortaokul ve lise öğrncilerine yönelik ise kompozisyon yarışması düzenleneceği bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan