Sivas İl Müftülüğü ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi arasında imzalanan "Eğitimde İş Birliği Protokolü" ile ilahiyat fakültesinde örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda İl Müftülüğüne bağlı Kadı Burhaneddin Kur'an Kursu ve Eğitim Merkezinde hafızlık eğitimi alan 12 öğrenciden 3'ü hafızlık eğitimini tamamladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan öğrenciler için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Kadı Burhaneddin Eğitim Merkezi'ndeki törende hafızlığını tamamlayan öğrencilere İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Aslan ve İl Müftü Vekili Muttalip Karataş tarafından hafızlık belgeleri takdim edildi.

İl Müftü Vekili Karataş, din eğitimi ve öğretimi faaliyetlerinin daha verimli yürütülmesi, ilahiyat fakültesi öğrencilerinin mesleki açıdan yetiştirilmesi ve onların mesleki yönden tüm eğitimlerine Müftülük olarak katkı sağlanması amacıyla imzalanan protokol kapsamında hafızlık eğitimi verildiğini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan