Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinesinde 36 ülkeden Sivas’a gelerek eğitim gören 74 yabancı uyruklu öğrenciye, Sivas İl Müftülüğü sahip çıktı.

İl Müftüsü Yusuf Akkuş, beraberindeki heyetle birlikte Sivas Uluslararası Şehit Münir Murat Ertekin Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören ve koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle ülkelerine dönemeyen yabancı uyruklu öğrencileri, kaldıkları pansiyonda ziyaret etti.

Okul yönetiminden bilgi alan Akkuş, bir süre öğrencilerle sohbet etti.

"Bu salgın herkesi etkilediği gibi sizleri de etkiledi. Ailenizden uzaktasınız ama burda devletimize emanetsiniz." ifadesini kullanan Akkuş; "Ramazan ayınız mübarek olsun. Bu yıl farklı bir Ramazan ayı yaşamaktayız. Rabbimizden duamız, üzerimizdeki imtihanı bir an önce kaldırması. Sizler yaşanan bu olumsuz durumu avantaja çevirmelisiniz. Bu süreçte vaktiniz çok. Onun için okuyup, çalışarak zihninizi ve bedeninizi faydalı şeylerle uğraşmaya yöneltin. Ailenizden uzaktasınız ama üzülmeyin, devletimizin şefkatli eli her zaman sizin üzerinizde." dedi.

Ziyarette öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfın Ramazan ayı alışveriş kartı hediye edildi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan