Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında mahkumlara yönelik sürdürülen çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla Sivas İl Müftülüğünce toplantı düzenlendi.

Sivas Cumhuriyet Savcısı Dr. Ahmet Yalçın başkanlığında E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Müftüsü Remzi Pehlivan ile Cezaevi Müdürü Dursun Kayahan, Denetimli Serbestlik Müdürü Tuncay Bakır, Müftülük ve Cezaevi personeli, Cezaevi Vaizi Yılmaz Gürlevik ve Cezaevi öğretmenleri Ahmet Metin Doğan ile Ali Yavuz katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Yalçın, "Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde Müftülüğümüzle yaptığımız protokol kapsamında mahkumlarımıza manevi rehberlik konusunda destek sağlıyoruz. Devletimizin bize verdiği tüm imkanlarla yapacağımız hizmetlerle burada bir kişiyi bile olsa ıslah edip onu yeniden topluma kazandırmak temel hedefimizdir." dedi.

İl Müftüsü Pehlivan ise "Diyanet İşleri Başkanlığımızın öncülüğünde müftülükler olarak her kurum ile ortak çalışıyoruz. Yine cezaevlerindeki görevli vaizlerimiz ve manevi destek personelimiz her zaman sizlerin emrinde. Burada yapacağımız görevle bir kişiyi yanlışlıktan doğruya çevirmek bizler için mutluluk verici bir olaydır." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan