Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan iş birliği protokolü ile “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” adlı proje hayata geçirildi.

Proje kapsamında pilot okul seçilen Sivas Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri, iftar programında bir araya geldi.

Sivas İl Müftülüğü ev sahipliğinde Kadıburhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezi'nde düzenlenen iftar programına okul yönetimi, projede gönüllü öğrenciler ve velileri ile öğretmenler ve proje koordinatörleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Remzi Pehlivan, "İslam dini temizlik üzerine kurulmuş bir dindir. Temiz olanları hem insanlar sever hem de Allah (c.c) sever. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) 'Temizlik imanın yarısıdır.' buyurmuştur. Bu sebeple İslamiyette birçok ibadetin ön şartı temiz olmaya bağlıdır. Temizliği beden, elbise, kalp ve çevre temizliği olarak sıralayabiliriz. Bu vesileyle insanlara örnek olacak 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesinde gönüllü olarak yer alan öğrencilerimizi tebrik ediyor, yaptıkları çalışmalarda başarılar diliyorum." dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Bekir Dal ise proje içeriği hakkında bilgi verdi.

Daha sonra öğrenciler ve koordinatörler söz alarak yapılan çalışmaları anlattı.

Editör: Mehmet Çalışkan