Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kadı Burhaneddin ve Şemseddin Sivasi Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerle bir araya geldi.

Programa İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Yurt Müdürü Mehmet Karakaş, üniversite öğrencileri, Müftülük personeli ve KYK manevi danışmanları katıldı. 

Öğrencilere hitap eden Müftü Akkuş, okumanın önemine işaret ederek, “Hayata karşı sloganınız, ‘Ben bir Müslümanım ve insanlık için bir işe yaramalıyım!’ olmalıdır.” dedi.

Akkuş şöyle devam etti:

“Yüce Allah insanlara iki yol göstermiştir; iyiliğe, güzelliğe ve doğruya giden yol, bir de kötüye, yanlışa giden yol. İnsan hangi yolda olduğunu bilir. Eğer yanlış yoldaysa kendisini doğru ve güzel yola çıkarmak için nefsiyle yarışır ve kendini doğru yola çıkarmak için çaba gösterir. İşte insanı eğiten, insan olduğunu hatırlatan bu çabasıdır. Yüce Allah kitabımızda;  ‘İnsan başıboş yaratıldığını mı sanır?’ diye sorar. İnsan başıboş yaratılmadı. Onun bir sorumluluğu ve görevi var.  Şu anda bu yıllar, üniversite hayatı size hiç bitmeyecekmiş gibi gelir ama zaman o kadar hızlı geçen bir şeydir ki bakmışsınız ki siz farkında olmadan çok uzun yıllar arkanızda kalmış.

“Allah'a karşı en iyi kul, toplum için en iyi insan, anne ve babaya en iyi evlat olmak için çalışmalıyız”

İnsanoğlu işe yaramaz olmaktan Allah'a sığınmalıdır. Hiçbir insan size; ‘şu insanın kime ne faydası var, boşu boşuna yaşıyor şu hayatta’ dememeli.  Çalışmalıyız.  Allah bizi boşuna yaratmadı. Allah'a karşı en iyi kul, toplum için en iyi insan, anne ve babaya en iyi evlat olmak için gayret göstermeliyiz. İnsan bu dünyada gayreti kadar vardır.

Allah'ı unutan insanlar olmamalıyız. Eğer biz Allah'ı unutursak Allah da Kur’an’da kendini unutturacağını söylüyor. Etrafınıza şöyle bir ibretle baktığınızda her şey bir yaratıcıyı gösteriyor. İçtiğimiz sudan toprağa kadar, bir yapraktan gökyüzüne kadar her şey Allah'ın varlığını gösteriyor. Allah'ı bulan kendini bulur. Ama Allah'ı unutan kendini unutur. Rabbini ve kendini unutan da ayetin ifadesiyle  ‘hayvanlardan aşağı’ olur. Allah'ın bize ilk emri oku. Oku; kâinatı oku, yaratılışını oku, her şeyi oku. En iyisi olmak için okumalısınız, öğrenmelisiniz. Okuyana, ilim öğrenene Allah ikram eder. Boş kalmamalısınız. Bu vakitler sizlerin en güzel zamanları, en iyi şekilde değerlendirmelisiniz. Dinine, devletine ve milletine karşı en iyi insan olmak için çalışmalısınız. Bugün dünyanın dört bir tarafından bize saldırıyorlar. Bu olaylar sizi umutsuzluğa düşürmesin. Onların niyeti çok belli, bizleri yozlaştırmak ve yok etmek istiyorlar. Bunun için maneviyatı güçlü; dinine, devletine, bayrağına, ezanına, vatanına ve milletine bağlı gençler olmalısınız.”

Program soru-cevap bölümüyle tamamlandı.

Programın sonunda öğrencilere Diyanet işleri Başkanlığı yayınlarından çıkan “Cami ve Hayat” adlı kitap hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan