Seminerin açış konuşması yapan Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş; “Aile kurulurken sağlam temeller üzerine inşa edilmesi, kurulan ailelerin güçlendirilmesi ve huzurlu bir şekilde devamının sağlanması için Aile ve Dini Rehberlik Büromuzla çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Bunlardan biriside evliliğe ilk adım semineridir. Bu bağlamda yeni evli ve evliliğe adım atacak çiftlere sevgi, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi aileyi ayakta tutan değerler hususunda Kur’an ve sünnet ışığında bilgi vermek amacıyla, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından belirlenen 8 konu başlığı altında seminerlerimiz devam edecektir.” dedi.

Sevgi ve merhamet’in eşleri birbirine bağlayan en kıymetli duygular olduğunu vurgulayan Müftü Akkuş, “Sevmek merhametli olmayı gerektirir, merhamet sevgiyle katmerleşir. Merhamet ekseninde bencilliği bir kenara bırakıp, samimi ve fedakâr olmaktır. Hayatın her anında merhameti kuşanmaktır. Rahmeti kuşanan eşler birbirlerini incitmekten ve şiddeti içerecek her türlü tavır ve davranıştan uzak durur.” ifadelerine yer verdi.

Sivas İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde, İl Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar ve Aile Dini Rehberlik Koordinatörü Vaize Emine Akpınar’da seminer hakkında konuşmalar yaptı. Daha sonra Vaizler Gülnaz Genç ve Abdulbaki Karademir’ de seminerlerini gerçekleştirdi.

Haftada bir gün iki saat olarak planlanan seminerler dört hafta boyunca devam edecek. Seminer sonunda katılımcılara belge takdim edilecek.

Editör: Mehmet Çalışkan