Valilik bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan Şırnak Müftülüğü din görevlileri, vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor, bağ ve bahçe işlerinde yardımcı olarak domates ve birer fidelerini dikiyor, bağ buduyor, hayvanların bakımında destek oluyor. 

Din görevlileri; "Vatandaşımızın hangi alanda bize ihtiyacı varsa biz onların yanındayız. Bu iş gönül işi. Biz yaptığımız işi severek yapıyoruz." diyerek, ihtiyacı olan her vatandaşın yardımına koşuyorar.

İl genelinde sürdürülen çalışmalara dair değerlendirmelerde bulunan İl Müftüsü Ramazan Tolan ise şu ifadelere yer verdi:

"Vefa grupları bünyesinde diğer kurumlarla beraber hareket ediyoruz. Bir vatandaşımızın sağlık problemi varsa Vefa ekiplerimizdeki din görevlilerimiz aracılığı ile bunları sağlık müdürlüğüne yönlendiriyoruz. Gıda vs. ihtiyacı olanları tespit ediyor ve sosyal yardımlaşma vakfımıza yönlendiriyoruz. Bu şekilde sahada hem vatandaşlarımıza elimizden gelen yardımı yapıyor hem de diğer kurumlarımıza yardımcı oluyoruz. Diğer taraftan yine vefakâr din görevlilerimiz tarafından bahar mevsiminin gelmesi ile beraber bağ bahçe işlerinde ihtiyar, kimsesiz vatandaşlarımıza gerekli desteği sağlıyoruz."   

Editör: Mehmet Çalışkan