Şırnak İl ve ilçe müftülüklerinde görevli din görevlilerine hitap eden Vali Ali Hamza Pehlivan, bölge halkının terör nedeniyle çok sıkıntılar çektiğini ancak devletin kararlılıkla ortaya koyduğu mücadele sayesinde güvenlik ve huzur ortamının sağlandığını ifade etti.

- Hz Nuh'un Gemisi yolculuğuna devam etmektedir

Vali Pehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkımıza, camiye gelen cemaate terörün karanlık yüzünü anlatmalıyız. Terör dinimizle, kültürümüzle, geleneğimizle bağdaşmaz. Hz. Nuh'un gemisinin karaya oturduğu yer olarak kabul edilen bir şehirde, Şehr-i Nuh'tayız. Nuh Tufanı'ndan asıl çıkarmamız gereken mesaj; Nuh'un Gemisi'nin yolculuğuna devam etmekte olduğudur. Davete icabet edenler kurtulacak; yıkan, öldüren, kan akıtan, bütün kötülükleri içinde barındıran terör örgütü mensupları kaybedecek, yok olacaktır. Doğduğumuz yer, dilimiz, ırkımız, mezhebimiz farklı olabilir. Bunlar tanışma vesilesidir. Bu çeşitlilik çatışma getirmemelidir. Farklılıklarımız zenginliğimizdir. Terörün amacı, bu bölgenin yer altı kaynaklarından ziyade insanımızın manevi dinamiğini yıkmaktır. Maddi varlığımız ve zenginliğimizin sağladığı mutluluk gelip geçicidir. Din görevlisi olmak, devlet memurluğundan çok öte bir anlam ifade etmektedir. Yaptığımız işin karşılığı maddiyatla ödenmez, vatandaşlarımızın bize teveccühüdür, duasıdır.”

- Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetleri her alanda devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı personeline çok önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü belirten Vali Pehlivan, “Pandemi döneminde vefa destek grupları ve farklı alanlarda görev yapan din görevlilerimize teşekkür ediyorum. Her alanda örnek olmaya devam ediyorsunuz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetleri her alanda din görevlileri vasıtası ile devam ediyor. Hastanelerde, yurtlarda, gençlik merkezlerinde çok güzel hizmetlerde bulunuyorsunuz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarını takip ediyorum, her bir din görevlisi bu eserleri ve Diyanet TV'yi cemaatine anlatmalı, okumasını ve izlemelerini teşvik etmelidir. Müftülük olarak yürütülen 'Kitap Oku-Yorum' projesini çok önemsiyorum. Yine önümüzdeki süreçte Müftülüğümüz tarafından uygulanacak olan vatandaşlarımıza cami ve kurslar dışında Kur'an öğretme projesinin de çok faydalı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın sürdürülen çalışmalara dair sunum yaptığı toplantıda Diyanet TV ve radyoları, sosyal medya kullanımı, Kitap Oku-Yorum projesinin uygulanması, Diyanet dergileri, 4-6 yaş grubu ve hafta sonu Kur’an kursları, Gençliğe Değer projesi, Din Görevlileri Sahada projesi gibi konular ele alındı.

Program sonunda Müftü Taştan, Vali Pehlivan'a Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsiri ile Kitap Oku-Yorum projesi Aralık ayı okuma kitabı olarak belirlenen "Ahlak ve Hukuk Ekseninde Aile Hayatı" isimli kitabı takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan