Şırnak İl Müftülüğünce "Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak" konulu konferans düzenlendi.

Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Taştan, ailenin önemini vurgulayarak tüm katılımcılara teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yıldırım, Gençlerin ve ailenin dijital ortamın zararlarından korumanın yollarına işaret ederek şöyle konuştu:

"Çocuklarımız cep telefonuyla, bilgisayarla bizden daha fazla arkadaşlık yapıyorlar. Bizden kopmuşlar. Buna rağmen bu karamsar tablo bizleri ye’se sevk etmemelidir. Endişeye gerek yoktur. Bu din Yüce Allah’ın garantisi altındadır. Ancak bizim endişe etmemiz gereken şey şudur: Bizim bu tablodaki hissemiz katkımız nedir? Bu soruyu kendimize sormamız gerekiyor. Özellikler gençlere ve çocuklara karşı onları kazanma noktasında neler yapıyoruz. Bu durumda yine Peygamber Efendimiz’i örnek almamız gerekiyor."

Yıldırım: "Gençler bizden ne istiyor gündemlerinde neler var. Onların gündemine girmemiz gerekiyor. Onlar mutlu ve rahat bir hayat istiyorlar. Bu onları dinsiz yapmıyor. Onları din karşıtı yapmıyor. Buradaki asıl problem onlara ulaşma noktasındadır. Bizler Hz. Peygamberimiz’in hayatını yaşamak suretiyle örneklik boyutu üzerinden bir çok şeyi başarabiliriz. Çocuklara, gençlere o tohumu ekince kırk yıl sonra bunun sonucu görülecektir." dedi.

Program, Müftü Taştan’ın Prof. Dr. Yıldırım'a çiçek takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan